Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
如果淨計Q800B, AV生命賣緊幾錢?
有位真好。我放低呢咪野好多年,再入坑Sonos 都夠玩了。 不過又係DSP既”俄羅斯輪盤”, 中果陣好靚聲,唔中果陣爛晒,但唔緊要啦,開到機聽已經要謝恩
間間鋪都咁L細,加上咁多間鋪,由倉送實際D囉。
平野ja 親友 平讓部WXC50 俾我
再加部基層後級
但都好過 AVR 直出
嘩….好抵
就收工 準備狗沖去
影音既世界又唔係用DSP一樣野就可以講晒, 例如依家既DRC技術已經進化到唔係以前既水平

要入坑2ch既話平平地買部合併+wharfedale evo都已經可以有唔錯既效果
我記得你話佢玩膽, 10皮setup佢用audio research, jadis, audio note定老麥?

R5 2皮唔使, 剩低8皮玩source+dac+前後+補品, 成套二嫂streamer+合併都夠玩, 冇理由播唔到jpop wor, 玩到咁既價錢冇理由冇換膽掛, 我自己用埋r2r dac平衝input入膽合併聽jpop都唔算好差, 當然冇class d咁高分析同控制力
唔係audio research
係美詩膽 美詩純CD盤
解碼 ca mxn 10 + magic200m 玩串流
另外 兩部STA9 當石後級同膽切換
仲有一堆幾千蚊既線
仲有隻hifi 用既nwtwork switch
咁玩都要十皮? 全部都係入門級野, 如果真係十皮佢應該使左大部分資金係d線度

我記得佢好似都係x7? 如果係美詩夾埋一皮鬆d, 換埋膽當兩皮, ca兩部入門機夾埋一皮都唔使, nuprime sta9買兩部一皮多d, switch買到最貴幾千都有部 (雖然好大機會snake oil)

如果有7-8萬既budget其實可以玩到唔少大品牌既中階機了, 就算streamer+dac都會好過依家既聲, dacmagic我玩耳機果陣即係差唔多十年前都玩過, 同d大陸dac冇咩分別, R5夾class d既聲應該會偏悶, 同埋如果你sensitive的話mid to high incoherent既情況會幾出下 (佢個mid to tweeter既crossover係2.9khz), 未試過夾膽不過應該會幾唔錯
有玩換膽既,好似啱啱買咗荷蘭膽,佢搞到起壇咁 我見到都頭痛
俾我咁既錢
唔玩到老金老麥LV
就咁CA EDGE NQ + 純後級 EDGE W 再加部 CD 機算
巴打你好,邊度買s517兩千頭?
點解我岩岩問佢係7280🤣
我都係, 但都係要乖乖比錢買左
我照直問有人話6600
佢話無可能 最平7280
我估個巴打以為7280再可以減卷?
有可能,但依個價位無咩投訴, Cp值都還可以
已付款7280
呀姐教我買多20蚊野再換多張100
玩膽係咁的 要買一堆慢慢試慢慢夾, 不過我覺得如果依家既聲岩聽既話, 可以從前面入手開始升級, 反正有budget, 唔好仲用ca依d啦, diy又好, 玩下其他品牌都好
屋細同埋我偏向簡潔
知唔知q800b做到幾時
個價點做到?
青蛙巴就換左喇叭先啦~始終喇叭最重要,有冇出去聽過搵到岩既
7280-商場回贈先6600
買一千卷送100
因為同 部x4700 share
其實我無乜頭緒 聽歌睇戲都要啱 又啱難推
7280+20-100? 咁咪仲平過6600

6千幾旗艦真係冇得輸。。
唔係呀!
佢話最平 7980
先比7000 送700蚊
尾數980 -700蚊
實付7280
尾數980是但買多20蚊野 又多張100咁
當7180啦送一對後置既stand 包埋送貨

另外問埋佢lg電視 扣扣埋埋連信用卡優惠
係到買又平多出便1000(price.com果d)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞