Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
依家仲有?
定係我見到q930b 水貨4千尾抵玩d?
剛剛太古買左q800b + 9500s $4480
用埋優惠券減多$400
[url]有,今日衝左q800b 叫送s9500
4080 埋單,等送貨[/url]
我今日都係生命買咗部q800b連後置
Staff 心諗咁多人買800b
好抵
三四年前買最入門 5.1.2 Q70T都要5 千1
點解係得Q800B咁平
跌價咁快
之前4800 單買Q800......

而家想加個9500 都唔見有特價....
其實我覺得分得太多line
數下淨係Q有幾多model?
Q600 ,700,800,930,990
結果 價錢做唔到分野
一啲高不成低不就既model 變死貨
其實Q930個後置同 9500s 有幾大分別?
真, 高階比有錢人攻頂
低階Q600比平民入門掃
不過我係覺得700先係最蟹最死
估唔到係800

q800b+後置 vs q930b
應該揀邊樣好?
其實好明顯係5月出新款, 依家已經開始清貨, 清完依轉之後就清q930b同q990b, 我自己就覺得q930b之後個清貨價會好貼q800b+9500s, 所以點解要清左q800b先
如果有plan加後置依家買q800b+9500s抵d, 因為9500s冇做清貨價分開買都要一千尾, 咁就同q800b+9500s個價一樣, 如果唔加後置就q700b都抵玩, 仲平過s517
兩代前既產品你話仲會唔會有update
冇用過samsung維修服務不評論, 不過polk既代理sound united既維修公司係外判, 服務都唔少人話麻麻, 搵下denon就知
我部avr插xsx show既係dolby atmos唔係atmos DD+, 即係行左dolby mat, 所以同播truehd既時候一樣都係出dolby atmos

我諗都係d stutter? 依個好似d低階soundbar都會有
佢未來出既都係低階版, 一日唔出新旗艦都唔知支ambeo max可以last幾多年
睇番每個series 有ABC 太多,dealer 好多死貨
要錢唔要貨
點解一個盒仔要過到truehd
佢都係睇app, 睇串流姐?
定佢放到碟
利申, 唔太熟shield
價勝一定800,平一半
唔關事, A係前年, B係上年, C係今年, samsung一直都係一年一代, 亦都係出新一代就會清上一代
可以播bdrip with lossless audio track, iso都得
Soundbar 跌價好快,denon 517 $ 2580 半年時間冇左一千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞