Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
9.1舊款, 1000新款好d
係香港行貨貴得on9
咁抵?
其實層主個要求好合理
點解咁多人好似唔理解咁
一邊打機一邊睇片聽歌或者開住youtube當電台咁聽好平常
買多對喇叭又要用多d位又多d線
用得soundbar既人好多都係想簡潔

我都有你呢個使用習慣
不過我電腦用番imac個內置喇叭算
太遲了,上年已經買左q800
咁又幾抵
又真係幾抵, 咁樣同Q930B都仲有一千蚊鬆D距離, 如果未有特價package既話令願買Q930B
上個post尾答過, 簡單黎講sony除左a9之外其他我個人唔推薦
除了A9,其他一律唔推薦
如果budget有萬3鬆d就等埋1300x, 雖然行貨出既話應該唔只依個價...依家既水貨都叫做貼住msrp賣, 你唔介意舊d同冇app可以控制的話jbl 9.1依家個價都ok既, 前提唔係qq音樂版
兩支比較都係bose > b&w in almost every aspect

冇人知bose會唔會理, 佢都出左唔少問題, firmware更新失敗, subwoofer用無線connect會拍邊, firmware download唔到cs唔理, 更新firmware stuck好耐, 仲有咩我都唔記得了...
930b同990b隻後置既power output都比9500s大, 9500s已經係A系時代既後置, 930b隻後置連外殼同分頻上都有改動, 比9500s既效果會更好
因為我睇說明書,930b果隻寫35w*4
swa9500s 都係140w total
800b+9500s 4480
930b貴多1300
仲有可能想加埋腳架,又貴多500
問埋如果腳架想後買,除左淘寶之外仲有邊到買到?
spec個power output冇意義, 依d soundbar喇叭仔冇可能continuously output到咁大既power, 睇power consumption, 9500s係34w, q930b隻rear係38w, 9500s用17v電, q930b用19v電, 應該都係2a

當然係咪話真係差好遠咁梗係未至於, 依家q800b套裝個價係好抵, 計埋cp值既話我會話q800b+9500s贏

腳架深水埗都有, 不過都係淘寶貨

咁我睇下去試聽下先,但係swa 9500s唔一定有得試
930b多左果兩個側喇叭,我屋企都可能冇乜效果
9500 1對幾錢?上個月問過咸片 q800b 3680 only 🤔
邊到有800b 試聽?
好多間都係得700b 930b
有啲連990b 都無
想問下我部電影有earc, 但無dolby atmos,
但連接咗s517 都點咗dolby atmos燈
咁係咪其實都要買返個chromecast or fire tv 之類先真Dolby atmos
要平的話,係咪都揀翻S217? 定有冇其他選擇?
有冇人知q930b行貨依家幾多?q800b都大減嘅應該佢都有下調掛
5780冇stand
諗諗下,9500s會唔會因為舊款又唔一專屬一set而搞到延遲大d/冇咁穩定
AVlife? 不過等唔等到2023年系列出左先買抵啲
1.係
2.唔識搭
polk個sub係向下發聲
會唔會震親下面果層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞