Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
電視要開HDMI CEC功能就OK
SONY叫BRAVIA SYNC
SAMSUNG叫Anynet+
LG叫SIMPLINK
冇咁誇張既,有bass唔係等於一定要打心口咁震, 但加左之後你聽d聲會實淨左,so far我睇戲d貓都冇驚,反而後置有聲佢哋就望住
bose嘅所有野,得日水只pair到日水
港行陸歐水貨可以互pair

我遲下諗住淘對二手700 surround玩下,見到$2000就有一對連腳架
其實q930b隻後置同swa9500s差幾遠?
如果分別唔大,都係買返q800b+9500s算
唔該你先,但我當然係比較呢兩條soundbar單bar嘅包圍感啦,只係要妥協嘅情況下邊條好啲,我都知要好嘅包圍感同separation 就咁soundbar搞唔掂,但空間問題冇計

咁bose fireware 嘅問題係咪bose 自己會更新搞掂返?定一定要打去cs先搞得掂?
JBL 9.1? Sonos Arc之前睇過,但輸入同控制方面我卻左步
講番上個po, 咁咩時間入貨vdq
主要係見到巴打蝕放我又想要bar, 幫到人又幫到自己咁啫
點解呢,得一個hdmi ?
ambeo max
係,雖然我都係用1個hdmi,但唔知將來會唔會加野
但D聲撞埋一碟有咩意思

鴛鴦炒飯?
咁有時啲game有啲無聊位/作業位
例如刷下裝 刷下lv咁
唔係好洗要聲嘅
咪電腦開住啲野聽下無咁悶
咁電腦另外買個喇叭會唔會最簡單?有d usb或者藍牙喇叭細細個
又或者打到啲無聊位,用電視出返PS5既聲,電腦藍牙駁 soundbar播歌播 YouTube,反正 mix埋一齊都 care 唔到質素
咁如果我想電視同ps5 都用soundbar 出聲,係咪ps5 插電視,電視插soundbar
就係諗住炒埋一碟唔洗轉黎轉去咁麻煩
到時買左條bose soundbar再試試佢個SimpleSync
唔得再諗 唔該幾位先
HD60+ Elgato我用比PC 同PS4 pro 同 Switch 射比triple moon + 4K projector

PS5 我留翻比罪大A80J
有Q800想入埋 swa-9500...唔知邊度會平d呢
JBL 9.1 vs 1000你地會點揀
av生命而家買q800b 送9500 $4480
知唔知q700b配9500咩價錢
想問各位推唔推薦sony ht-a5000 5.1.2 soundbar?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞