Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
$7200 今平?
水渣下話
部膽機 個錶好迷人
太古AV 生命$7980,用Apita禮券平多$800
電視冇藍牙係咪用唔到?
🙇🏻‍♂️多謝師兄提醒
謝提醒
想買q700b都平幾舊
點解要藍牙 用hdmi wor
我鐘意d膽既光多d 鐘意睇vu meter既話可以整部
想問依家買samsung q600b $2200 抵唔抵?
你去price.com望下q700b個價就知抵唔抵
原來可以做埋switch 又幾好wo
$2580 q700b ok ma?
大陸野黎, 幾百蚊買個meter睇下咁 不過我記得依間野出d膽機仔係廢既, 即係插隻膽落去係完全冇作用 個circuit完全冇用過支膽 所以唔好expect佢d野會好好, 玩下就算
我表哥用美詩膽合併 6-7000 蚊 係幾好聲
聽慢歌個啲好夾
但我聽開新世代JPOP 多
咁想問 有咩辦法可以無線 因為我想擺係梳發頂後
膽機主要睇隻牛, 好多外國牌子既機都係大陸oem, 例如primaluna都係cayin廠做, 所以平玩用大陸大牌子既機都抵玩, 再加上換膽可以有好大既提升, 當然果度都好燒錢

我都用緊美詩x7, 換晒全部膽, dac平衡直入, 聽JPOP都冇問題, 不過換膽既錢同部機差不多 佢D原裝膽sovtek好一般

未來再上想玩下audio note or audio research reference
咩意思? soundbar擺係後面係咩玩法
新手一問 budget $6000左右
暫時睇中LG s80qr同Polk magnifi max ax sr
有部LG 55c2電視 主要睇戲/ps5多 久唔久都聽下歌
想問大家會揀邊款比較好 thx
依家q930b減到5千尾, 同價唔推薦lg, 除非你好想用番夾lg tv既功能, 咁就唔需要睇其他牌子

polk隻sub大兩吋, samsung環繞表現會較優勝, 始終後置有2隻upfiring driver同埋本體有側環繞 (assume你有空間比佢反射)
兩隻我會揀Polk
淨係隻10 吋sub已經無得輸
LG 聽過佢對後置啲聲好散
我而家仲係用緊Polk S20
再換後面 壇野應該提升不大
再睇下幾時有錢換喇叭
好奇Lg soundbar配lgtv既功能 係咪純粹gimmick野
原來係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞