Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
依家完全唔推q600b, 仲用緊上一代後置, q700b未來加後置仲貴過依家買q800b+9500s, 所以最抵係直接一套買
除咗唔支援atmos之外, ps5好似唔識detect soundbar
我要特登入setting set做AV音響再set 7.1 (佢有得set係soundbar但我懷疑廢的, set唔到7.1 channel)
了解
應該console都係咁? 我記得以前用optical out, ps4都係要去audio setting較野, xsx依家都係要入setting自己轉番audio format
點樣打橫? 個單元向天空? 但係電源線同個port係隻sub後面wor, 你唔擋晒佢既話都冇話唔得既
uny apita 已經冇左1000送100劵賣

之後係咪到樂富apita
想問如果一條bar有咩推薦? budget 10k
巴打知唔知Q800B AV生活幾錢?
樂富都無?
改左
話27-1號係樂富鋪買1000就送100蚊劵加50蚊eshop
冇之前咁抵玩
家陣轟過去先,釘橋
好似買幾多都係得100
係行貨?
本身想買polk max ax sr/q930b
見補多少少又好似幾吸引
唔駛怕,重有
剛剛出手了
做到幾時?

個故事係:
1. 每買1000野就有100蚊現金卷
2. 但每次換卷只送一次50蚊網上購物卷
3. 網上卷一個CU app account只可以redeem一張
4. Uny現金卷有效至5月31日
買7000蚊野係咪可以-700
定淨係-100
玩法同當時Sogo卷一樣。最佳解為:
1.先去找數,6000單
2. 換600現金卷
3. 又返去找1000單
4. 用咗600卷,實比400。

5. 你重可以換多100蚊卷去隔離買食野
買q990b既話 佢可以比我分單咁樣去做?
咁抵玩就應該要狗沖了
狗沖做就可以了,小心要排隊
唔該晒巴打
想分享一下既係,咸片生活喺我落坑既過程,算好有誠意,最少第一口價都平過瘋宅。

最後在Sogo vs Uny, 係限定只信用卡優惠 vs 換卷,最後價其實都差無幾。 For example 7990 vs 7720 (+ 多100現金卷),自己睇下邊度就腳啦
咸片生活買q800b係咪有得安排送貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞