Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
睇咩戲
我用Apple tv睇驚天營救隻FH有出聲
登記咗星期六去Sonos體驗會
有無師兄去
29 , 6/5 又再搞
Budget10000想入手一隻旗艦soundbar,有咩推介
同問

係咪都係bose900
新手買音響一問

入門買左隻 YAMAHA STC30A係唔係垃圾到無朋友
最近換左部電視啲聲仲好過佢 點解決好
Q990B, 如果要真無線後置既話水貨JBL Bar1000

其他牌子既旗艦1萬蚊買唔齊成套
依d得兩聲道兩粒單元仔既唔好expect有咩好好既效果, 最多都係比電視喇叭高少少既清晰度

可以送比朋友
sony個disney+好似由day 1都已經有人話有問題...不意外
講真3千6都貴 旗艦成套夾埋都係要萬5
依家最抵係Q800B+9500S, 扣埋商場優惠先4080, 冇得輸
我去咗,幾好玩的。
sonos官網有時做下優惠咁, 佢個價都幾硬, 街價都唔平得幾多
mac既audio output有冇咩setting? 唔係好熟

電視都可以睇下有冇得開番輸入訊號加強之類既功能, 我samsung tv插電腦播4k要開左先正常
如果空間唔係問題我會簡番正常size, 本身soundbar已經塞唔到d咩大單元, 仲要買依種slim既soundbar, output更加細
冇hdmi 2.1 device既話原裝hdmi線已經ok, 唔使特別買hdmi 2.1
如果唔擋路又唔擋櫃門既話打橫放左邊啦
講聲bose全套係唔差既, 加埋後置先完整

不過近排比較多討論既係bose既software問題, 依層就要自己考慮下, 暫時見bose都唔算好active咁想解決
你果節咁少人? 不過多人有多人好玩,最少聽下人地搵乜野片試丫嘛。

Anyway, 一對一唔駛上workshop啦,直接去官網Book試玩就可以,雖然好似要Within Office Hour

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞