Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有無s517用家,個subwoofer上下調轉放?聽聞咁樣會增強低頻
polk.係 hifi gear 代理
hifi gear只係經銷, 唔係代理, polk audio既母公司已經係sound united
denon依個價都正路, 都係睇住市場走, q700b都已經2千頭既情況下佢唔減好難鬥, 其實中低價市場大部分都係samsung食晒, 因為佢條lineup夠廣, 中低高階都有選擇

不過都係多得samsung有唔同price point既product, 唔係一旦1比sony依d牌子主導個市場, 一定會少好多普通用家, 成4千蚊出條3.0 soundbar冇sub都夠膽
唔係好知隻sub既單元點擺, 但係同一個箱體你掉轉佢意義不大 你要boost既話將佢放牆角會有room gain
Post 76 review 話倒轉放個感覺強些少,你可以2個方法試吓
倒轉要補返4隻腳,果4隻腳有咩話叫乜野名?係邊度會搵到?
淘寶都有
想問下q800b有無需要用2.1 hdmi線插電視?
係咪疫情個時, 個個玩bar
玩到而家無人睇戲...

最後係樂富鹹濕生活$4080 入左坑 q800b+9500s
其實係 shield tv真係極少數直出到truehd嘅盒
一嚟版權問題 一部冇碟位嘅機點解要有trueHD 除咗睇老翻冇可能會用得著
不過可能nvidia話佢粒u有機會用喺藍光機/可以外置
二嚟錢嘅問題 Dolby啲license都幾貴
原來Amazon 新個fire tv cube都直出到
咁睇嚟主要都係錢嘅問題
直出到啲機都唔方平
加埋佢是少有用到netflix 同自己core 可以出到dolby truehd

所以出咁耐都好受歡迎
咁同HW-Q930B 差幾多銀
上一級會唔會好D

唔知個價去到幾時
唔想咁早買

新手一問,想問下面個舊喇叭 應該要擺係邊
計埋930送後置座地架就差1200左右

你預到咁呀。
個 base 咁放隻腳咪冇用
我唔知會送呢舊野
岩岩買電視送既
支S517用HDMI earc 駁電視,平時用係正常,但只要一用HDMI駁Macbook去電視,部電視就會認唔到支soundbar ,請問點可以解決?兩部電視都有同樣問題
個安裝師傅就咁放左係度
我連係咩黎都唔知
咁擺要唔要加返啲腳
如果你唔介意低音
咁不如拆左佢
咁仲好
唔會突出黎頂腳
隻sub 最好都係打直 放返地下 放係櫃前面都好過而家咁
想問sony A95k, 配bose900+ bass module 700 好唔好?

想買呢條係因為我覺得呢條soundbar外型係最靚仔,但唔知啲聲好唔好,上網見啲評論好壞參半,所以仲諗緊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞