【校園/愛情】戀上鄰家女孩(布甸篇)

880 回覆
27 Like 2 Dislike
男哥:「子瑜…我哋攬過又錫過,你可唔摸耳做我女朋友?」
子瑜:「唔要!彈開!!」
多謝你由上個故追到依家
其實呢篇,本來可以係男哥玩完學校廣播,俾miss chan捉完上課室訓話,最後子瑜等埋男哥一齊放學呢個位就完故。

不過我出於私心,唔想曉琳呢個支撐咗我大半個故嘅女主角就咁黯然退場,所以最後先會有姊妹和解呢一幕出現,我知道未必每位讀者都鍾意呢段。

但我相信,子瑜同曉琳如果唔破鏡重圓,子瑜同男哥嘅戀情亦都好難發展落去,當然前提係要曉琳看開唔再介入。

話說我上年年初去咗次京都,去到千鳥居傻下傻下行埋上稻荷山山頂,仲坐喺啲石上面寫咗陣故,嗰陣好似寫到第26-27集,男哥拋低子瑜衝出去追曉琳嘅甜蜜後續。

老實講,當時我仲未決定到係happy定係sad end,之後我喺山上面見到有部扭蛋機有得求愛情籤,我就諗既然我心大心細,不如索性交俾神明決定ending。

好衰唔衰我又咁啱無大餅喺身,於是乎我運用有限嘅日文同人唱咗粒500yen銀,掉落個入錢窿一扭,扭咗張大吉出嚟,奠定咗呢個故嘅結局。

籤文最後一句講到,

只要時間一長,自然會知道呢段愛情嘅精粹。

記得有次有位巴打發起投票問大家鍾意子瑜定曉琳多啲,我偏心咁投咗我嘅心儀,我認我真係偏心㗎,大家依家知道我偏心邊個啦(係唔知偏心定花心)

呢段字廢話連篇,你能夠睇到呢度我已經好感激,就草草地當係感言吧,期待另一個平行時空繼續同大家見面。

以上。
好睇咪追
真係好睇👍🏻我係子瑜派嘅,我都覺得佢哋sweet嘅情節有啲少,作者好偏心🥲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞