【校園/愛情】戀上鄰家女孩(布甸篇)

880 回覆
27 Like 2 Dislike
係呢個位停
點解唔講事實
有好多嘢明明只要多個腦就可以搞掂,但係點解男主角次次都要自己嚟
本來想寫多一段,不過我搬咗落下一集
好難講出口,何況講出嚟子瑜都唔會幫到啲咩,又會搞砸咗幽會個氣氛,只要子瑜唔問到,佢連講嘅動機都無,而咁啱又有留堂做擋箭牌唔使去探病
其實都唔係,始終女仔最知女仔諗乜,講咗俾子愉聽,佢就已經會諗到可以點拆
有道理,只能夠講,佢無朝住解決問題個方向諗...而係選擇拖字訣
咁就只會傷害所有人
87.

去到曉琳屋苑樓下個迴旋處之後,我抬頭望上天,夕陽經已沉沒於山嶺之下,僅餘嘅一曙晚霞亦幾近消散,然後我拎部電話出嚟打俾曉琳,但就緊張到啖口水卡住喺喉嚨差啲講唔到嘢。

「曉琳…我到咗喇。」

「嗯,你直接上嚟吖,我同咗龍叔講,佢會俾你入嚟㗎喇。」就咁聽佢把聲就同平時無咩分別,依然有佢嗰種柔情蜜意嘅感覺。

曉琳仲講埋佢個單位俾我知叫我記住,雖然我送過佢返屋企咁多次,但就從來未試過登門拜訪過佢香閨。

正如曉琳所講,保安龍叔離遠見到我已經笑到四萬咁口幫我開門,唔講仲以為我係呢度長期住客,跟住仲幫我用佢張保安卡嘟一嘟之後㩒埋𨋢,服務咁周到,唔知道曉琳施咗啲咩魔法。

呢刻我去諗點解曉琳要我上佢屋企其實都無意思,話唔定上去到就係同我講分手,不過做錯事嘅人係我,最終我哋要走到呢步我都無得怪人,要怨就怨自己個心一直裝住兩個女仔,但點都好,我都唔想再見到曉琳唔開心。

雖然我都再無咩資格咁講,明明佢嘅痛苦就係我一手造成。

「56樓,升降機門正在打開———」

終於嚟到曉琳屋企門前,我整理一下儀容,揹返好個背囊,拍一拍塊面幫自己打氣,深呼吸一口氣之後,我細細力㩒落個門鐘度。

清脆響亮嘅一聲叮噹,大門隨之輕輕打開咗一條隙,跟住就聽到腳步聲急促咁跑走咗,但唔見曉琳踪影。

我推開門探頭望入去,成間屋無著燈,雖則未至於完全漆黑一片伸手不見五指嗰種,靠住窗邊殘餘嘅霞光都仲可以依稀望到間屋大致上嘅輪廓。

「曉琳…?」

無應我,點解有啲似惡作劇嘅感覺,但頭先有人開門俾我,即係裡面一定有人,唔知曉琳搞啲咩古靈精怪嘅嘢出嚟。

「曉琳你喺邊呀?做咩唔開燈嘅?」

我擰轉身閂好道門除埋對鞋之後,嘗試搵吓呢間屋嘅燈掣喺邊,但我真係第一次上嚟曉琳屋企,完全係人生路不熟,我都唔敢亂咁摸,而當人類嘅視覺受到障礙嘅時候,聽覺同嗅覺就會自動提升,不過呢一刻四周圍都好靜,反而我就聞到曉琳間屋散發一陣甜絲絲嘅香薰味。

「唔准開燈啊,你過嚟我間房吖。」忽然間聽到曉琳把聲,我順住佢聲線方向,戰戰兢兢咁行過去,驚唔小心撞到佢屋企啲傢俬,亦都驚走錯方向,行咗幾步終於俾我見到有類似房門嘅形狀。

「咁我入嚟啦。」

「你除咗鞋未㗎?」我聽到曉琳把聲只係近在咫尺,更加肯定自己唔會入錯房。

「除咗啦。」

我對眼慢慢習慣咗黑暗之後,都開始隱約睇到眼前呢間房嘅細節,有幾隻毛毛公仔放咗喺床頭,的確係女仔房常見嘅擺設,至少子瑜張床都係咁,但就始終唔見曉琳嘅身影,唔知佢匿埋咗喺邊。

正當此時,忽然間我感覺到有人用塊布之類嘅物體,從後揞住我對眼,本來都叫做開始慢慢睇到嘢,家陣就真係乜都睇唔到。

「喂喂…做咩事啊?曉琳?」呢次弊喇,會唔會係因為我hurt得曉琳太傷,佢表面話想同我見面,實際係想報仇…

「唔准嘈亂巴閉呀,乖乖地過嚟瞓喺度,嘩你好重…」把聲的確係曉琳無誤,我估頭先佢就係匿埋咗喺房門內側,等我一入嚟就從後偷襲我。

跟住我手腕俾佢扯住行咗兩步,再嚟後腳踩前腳一個失平衡,當我以為自己準備要跌落地嘅時候,背脊已經糊里糊塗咁撻咗喺張軟綿綿嘅床褥上面,撲鼻而來係一陣熟悉嘅味道。

我索咗一啖,無錯!就係平時我哄個頭埋曉琳件校裙度,聞到嘅嗰陣少女香味。

「對唔住啊曉琳,有咩事可以慢慢商量…我以後都唔敢啦…」

「依家未輪到你講嘢住啊。」去到呢刻,我都好肯定面前呢個女仔係曉琳,但真係唔知道佢跟住落嚟會想對我做啲咩。鞭打我?定係剝我光豬再趕我落去遊街示眾?

點知道佢直接騎咗上嚟我度,唔係講笑係真係坐咗喺我個肚對落個位置,而且用佢身體重量將我個人壓喺張床上面,但我連個背囊都仲未除㗎。

「啊!曉琳...我個背囊...哽住咗我背脊,可唔可以除咗佢先。」裡面仲有你今日啲功課㗎曉琳...

「咁麻煩㗎你,嗱幫你除咗喇,咁唔差在除埋件恤衫去啦~」

咩話!?呢頭我背脊feel到個背囊無咗之後,嗰頭我心口已經開始涼涼地,曉琳喺度逐粒逐粒咁幫解開件恤衫啲釦。

「陳佑男...我話過,只要你贏到接力比賽我就可以俾你,我唔似得你啊,我應承過你嘅嘢,我係會遵守諾言㗎...」然後曉琳一啖錫落我嘴度…
好耐無試過星期一三五都出到文,YEAH打風成就咗我,層樓一路搖一路寫文
曉琳子愉
男哥求你唔好再做錯事喇
搞咗曉琳好大獲㗎,唔好呀
呢個moment我選擇保持緘默,因為講咩都會劇透
我知
我講感想咋
唔想哩啲𡃁妹受苦
放心啦,佢哋兩個叻女嚟,定得住
更正:頂得住
頂得著都慘,心愛嘅男人成日彈出彈入
咁幾時有下一篇?
男哥真係好仆街 冇諗住同曉琳分手就咪掂子瑜啦屌
群情好洶湧,我叫男哥避一避先
呢個作者通常講咗個時間之後都係做唔到
閹咗佢一了百了
試下唔好呢個位停
有食唔食,罪大惡極
小道消息:

臨近結局篇我居然可以儲到兩集嘅稿,應該係自第40集以來第一次發生嘅奇蹟…

欸,我啱啱係咪講咗結局篇三隻字…

PS: 下星期一三都會有文(五未知)
個個星期一都忙到甩碌喎 不如今晚出埋啦
請問結局預計有幾多集?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞