【校園/愛情】戀上鄰家女孩(布甸篇)

880 回覆
27 Like 2 Dislike
95.

經過咁多次經驗,只要個女仔向前走咗去,我都識得運用本能反應追返上前。

「曉琳。」

「嗯?」畢竟呢個女仔好容易就心軟,而子瑜一嬲就只會一味向前衝唔理人。

「你有咩想同我講?」

「吓?無呀。」但當我親口問到嘅時候,曉琳又欲言又止,耷低頭個樣心事重重咁。

而直覺同經驗話俾我知,曉琳真係有啲嘢想同我講,因為我覺得佢唔係嗰啲會呃人使心機嘅女仔,既然講得出有嘢想講,就真係有嘢想講,差在係佢呢刻可能未想講住,或者係件事難以啟齒好難講出口。

不過無論點都好,今晚我都係注定要送曉琳返屋企,呢段熟悉嘅歸家路,我同曉琳真係行過唔知幾多次,但係我已經好耐無試過有人陪我一齊放學,雖然依家我身份唔同咗,但呢刻同佢一齊重遊舊地,其實個感覺都幾特別,我都唔知點樣形容好。

仲要我哋都算行得幾埋,搞到耐唔耐我哋兩個手臂就會互相撞下撞下,話就話呢啲身體接觸好普通無乜嘢,之但係一男一女一齊行,唔等如會包呢啲身體接觸㗎嘛,至少芯玲同我就唔會有呢啲嘢發生。

一半路程過後,嚟到少人啲嘅地方,忽然間曉琳就捉住我手臂,放慢咗腳步,細細聲咁叫我。

「陳佑男。」

曉琳細聲到,我幾乎聽唔到佢叫緊我,然後馬路旁邊突然有架大貨車轟隆轟隆咁經過,駛過嚟嘅時候發出嘅噪音就好似打斷咗曉琳繼續講落去咁。

「做咩事?」等到貨車駛遠之後,我不自覺咁用返啱啱曉琳嗰種聲量去問,好似怕講嘢大聲啲都會傷害到佢咁。

但只見佢擰擰頭唔願意再講落去,不過捉住我嘅嗰隻手依然無放開不特止,反而仲要箍得更實。

雖然我同曉琳依家嘅關係應該只係純粹同班同學,但俾佢咁樣小鳥依人箍住隻手,你話無任何感覺我諗都無人會信。

「曉琳?你又話有嘢想同我講嘅?」

「嗯嗯。」

你個衰妹其實係咪仲鍾意緊我,我知道我咁樣諗好自以為是,但直覺話兼且呢個禮拜所發生嘅事話俾我知,可能性應該幾高?

「咁係啲咩?」我再問。

不過曉琳依然係擰擰頭唔願意講,呢個時候我哋兩個直頭係停低咗腳步,成條路除咗旁邊馬路啲車不停高速來來回回之外,附近一個人影都無,而頭頂一盞淡黃黃嘅街燈映照底下,將我哋兩個影子照得長長的,但我回過頭來時發現曉琳眼眶原來早已泛紅。

「其實我好驚…唔知同邊個講好…」

如果我哋兩個唔係貼咁埋嘅話,我可能直頭唔會為意到曉琳終於再次開口。

「你想講嘅話,我都會聽。」

曉琳再一次擰擰頭,肚裡面句說話似講到嘴唇邊但又收返埋,跟住就扁扁嘴耷低頭望住地下,而且個樣仲有啲委屈咁。曾經有一剎那,我唔記得咗我哋兩個已經分咗手,曾經有一刻,我後悔係我令到我哋兩個要分開,曾經有一瞬間,我想重新拖返住你對手。

又有一架大貨車近距離轟隆轟隆咁喺我哋旁邊駛過,偏偏曉琳要揀呢個時候先至開口講嘢。

「陳佑男你...可唔可以應承我,一陣我講嘅嘢,唔可以同任何人講...」

好彩我都仲勉強聽得到。

「就算係芯玲佢哋都唔可以講...」曉琳再補多句。

雖然我唔知咩事,但如果連芯玲都唔知得,咁應該係幾緊要下?當下我個心情都即刻認真起嚟。

「可以啊,我應承你。」我正經回答。

呢一句我應承你,其實好容易講到出口,不過我都心知肚明過往我每次應承曉琳嘅事,最終係無一件可以做到,我只係希望今次會係例外,那怕就只係得呢一次都好。

「勾手指尾吖。」

曉琳隻手指尾喺件長袖冷衫裡面慢慢伸咗出嚟,放喺我面前,而我梗係知道,曉琳習慣勾完手指尾之後,仲要用埋手指公蓋埋印咁先至叫做禮成。

我哋兩個手指尾交織嘅一剎,手指公就接住好有默契咁互相觸碰,熟悉嘅動作一氣呵氣就完成,跟住曉琳就慢慢哄埋我耳仔邊,最後輕輕講咗一句說話。

我聽完之後擘大雙眼,幾乎俾唔到任何反應...
係咪老土到搞大咗
搞大咗
爸爸唔好唔要我
喂其實我仲未查清楚曉琳夠十六歲未
我買左件好性感既泳衣呀
唔係有咗呀嘛準備寄刀片了
之前佢已經買咗件性感內衣
所以唔可以咁貪心的
小心唔好寄錯隔離屋俾咗子瑜
曉琳:「我有咗。」

唔好呀
男哥要負責任
等你
又冇文
製作中
加油
幾時有文
推。
樓主製作完未?
96.

好衰唔衰,呢個時候仲要玩埋啲咩天有不測之風雲,個天居然嘩啦嘩啦咁落起狗屎,一下子將我同曉琳淋到變落湯雞,仲要呢個季節啲雨係凍冰冰嘅。

「死啦,我無帶遮。」我匆匆忙忙摷勻晒成個書包。

「我都無啊。」

「點算好,大肚婆唔淋得雨…」我一邊喃喃自語,一邊伸隻手入書包裡面摷多次睇吓係咪真係無帶遮。

「咩啊?咩大肚婆??」

弊傢伙!唔小心衝口而出居然仲俾曉琳聽到,咁之但係個書包無遮就係無遮,再摷幾多次都係嘥時間。

「行得喇。」然後我索性舉高個書包遮住曉琳頭頂。

「吓?咁你咪會濕晒?」

「唔理得咁多,總之你唔可以淋濕唔可以病㗎!!」依家應該兩條人命?黐線我點會喺呢啲時候諗啲咁嘅嘢。

點知曉琳伸隻手埋嚟,翹住我手臂,仲要成個身挨埋嚟,好彩我個書包勝在夠大,曉琳身材又夠窈窕,佢縮咗個身埋嚟咁啱一個書包勉勉強強都夠兩個人用,雖則我半邊身都係要捱淋雨。

「我OK啊。」曉琳淺淺一笑,就係咁我哋兩個靠住我個書包,向住曉琳屋企涉住水一步一步小心翼翼咁行。

「小心啊!前面有個水氹。」

「見到啦見到啦。」

我都唔知點解,明明落緊狗屎,明明曉琳面對緊咁大件事,偏偏佢依家仲都可以咁樂觀咁活潑,見到面前個水氹好似仲想踩隻腳落去玩咁。

而我亦都唔想去深究,其實曉琳自己都有一個書包,做咩我哋兩個唔簡簡單單一人一個書包自己擋雨,係要兩個人逼埋一齊。

我發覺,男女之間嘅相處,好多時有啲位係唔能夠用常理解釋到,而既然解釋唔到,咁倒不如留返啲懸念好似仲好,尋根究底只會破壞咗當下個氣氛。

總之呢,呢場雨就無停落嚟嘅跡象,我同曉琳行吓行吓就行到返去佢屋企樓下,龍叔離遠見到我哋兩個咁狼狽,已經走咗出嚟準備好開門。

「唔該龍叔~」曉琳輕輕向龍叔點頭。

曉琳呢個女仔就係咁有禮貌,咁討人鍾意…喂喂咪住先?做咩曉琳你拉埋我入嚟大堂嘅?

「龍叔你都識佢啦,咁唔使登記訪客啦。」曉琳回頭對住龍叔笑咗一笑,龍叔就對返住我點一點頭,我都話我無利是俾你…

「曉琳?」結果我俾曉琳一直帶咗入嚟電梯大堂,話說印象中今次係第一次同曉琳喺呢度一齊等搭𨋢,對上嗰次去曉琳屋企都係我自己一條友搭。

「你成身濕晒又無遮,出面仲咁大雨,上嚟吹乾個身先啦,反正我爹哋媽咪今晚有排都未返。」

「怕唔怕打攪到你…?」我望住部𨋢慢慢由三十樓落緊嚟,刻意避開咗曉琳眼神。

「點會呢。你…你頭先唔係諗住…就咁返屋企抌低我啊?」

無喇無喇,只要曉琳一撒嬌,我就會投降,何況依家我搞到曉琳咁,如果我就咁一走了之,我就真係會變成一個徹頭徹尾嘅衰人,到時候曉琳傷心起上嚟報警拉我去坐監,咁我呢世人就玩完係咁先。

「無啊,邊有呢?」

「算你啦,有𨋢到啦。」

誰不知上到曉琳屋企,除咗鞋之後曉琳就二話不說捉咗我入佢間睡房,閂埋道房門,啪著盞房燈,然後居然直接開始喺我面前除襪。

「你換衫咁我出返去先好似好啲…」當我諗住扭開門鎖出去嗰陣,曉琳就一手抆住我。

「唔好啦,你過嚟吖,可唔可以除咗條校裙拉鍊?件衫濕咗我掂唔到個釦…」

我都唔明件衫濕咗除唔到拉鍊個邏輯係喺邊,亦都唔知曉琳究竟諗緊咩,孤男寡女共處一室仲要竟然擰轉身叫我幫佢除咗條拉鍊,雖則我見過晒曉琳赤裸裸嘅胴體啫,但我覺得我哋都分咗手,呢啲咁親密嘅接觸好似唔係咁好,不過我又諗唔到有咩理由可以托佢手踭。

「可以嘅...不過曉琳啊,你頭先喺街度同我講嘅嘢...係真嘅?」

為咗唔好令自己諗衰嘢,我決定一邊幫佢解釦,一邊傾返啲嚴肅嘅話題,但結果一除低條拉鍊,曉琳條冬季連身裙就應聲倒地,全身剩返件白色長袖恤衫,下身露晒成對腳出嚟乜都無剩。

「你等我一陣吖…」

曉琳就咁露咗兩條長腿出嚟,跨過咗地下條裙,跟住行埋去書枱面前,喺櫃桶裡面拎咗支白色棒仔出嚟,然後又走返埋嚟我面前遞俾我睇,但除咗支棒仔,我仲睇到佢件白色長袖恤衫濕透咗之後若隱若現嘅胸圍。

「嗱…你自己睇…」

「兩條線嘅意思即係…?」我嘗試逼自己視線避開曉琳嘅春光,伸手接過支棒。

我望住支棒仔嗰兩條紅色線,一條深色一條淺,平時聽人講就聽得多,但講到實物我又真係第一次見。

「你會負責㗎可…?」曉琳最尾仲嘟起咗個嘴仔,楚楚可憐咁望住我。

「我…」
新讀者你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞