【校園/愛情】戀上鄰家女孩(布甸篇)

880 回覆
27 Like 2 Dislike
製作完成了
作者細個係咪成日睇咩飛躍青春系列嘅小說 真係夠曬educational
冇睇過講啲咩的
真係搞大咗
真係做爸爸
生性喇男哥
記得拎埋嗰兩萬呀
準備拉佢坐監
人生第一桶金!?
咁子瑜可以做阿姨
一次即中 呢2萬抵拎啦
直接上埋樓
2萬都上到樓?
不如搬過嚟一齊住好過
想睇樓豬點收尾…
Pish
樓豬努力出文啦
出啦出啦
我都想知陳佑男可以點收科
97.

自從呢晚過後,我同曉琳之間就多咗一個秘密,係任何人都唔知得嘅秘密,我開始晚晚陪曉琳傾電話,我總覺得辜負咗呢個女仔,所以佢要我陪佢做啲咩都可以,事隔兩日嘅呢一晚亦都唔例外,我匿咗喺個被竇裡面陪曉琳佢煲電話粥。

「我有嘢要同你分享啊,今日食晏嗰陣呢,芯玲話原來我哋個社長都有追過佢…」話筒另一邊嘅曉琳好雀躍咁同我分享佢每日嘅所見所聞。

「呢個我知啊,芯玲話佢份人太花心所以無理佢。」

「吓…點解你又會知嘅?」曉琳語氣詫異。

「之前芯玲佢講俾我知嘅。」

「原來係佢講俾你知㗎?咁但係點解佢會無啦啦講俾你知嘅…?」

弊傢伙!我唔可以俾曉琳知道嗰陣係因為我同芯玲傾緊關於子瑜嘅事,佢先提起佢都有俾社長追過嘅事,芯玲仲話最憎啲花心嘅男仔。

「欸…唔記得咗講啲咩佢話佢好討厭啲花心嘅男仔,然後就講佢有俾社長約過出街。」靈機一觸俾我諗到可以點兜。

「嘻嘻,係啊芯玲好討厭呢啲渣男,但偏偏佢又有種吸引渣男嘅體質,識親嘅都係呢啲男仔。」

「好彩我係乖乖仔。」其實我都係隨口噏。

「你仲話你乖!?你唔記得咗早兩晚你對我做過啲咩喇…?哼!」曉琳又提返起早兩晚喺佢屋企發生過嘅事。

「咩喎,明明嗰晚我只係錫咗你一啖…」

「哦~你做過唔認數,你點止錫咗我一啖喎。」

咁曉琳又無錯嘅,嗰晚夜闌人靜孤男寡女獨處一室,佢屋企又無人,我哋兩個又全身濕晒除咗啲衫出嚟坐喺床上面吹乾,吹吹下我忍唔住錫咗曉琳一啖,錫錫下就錫勻晒佢全身上上下下,最後仲唔小心闖咗入曉琳個秘密小花園,又再一次留低咗啲嘢喺裡面。

「你咁曳,我要話俾Miss Chan聽你搞女同學。」曉琳把聲扮到好可憐咁嘅款。

「我諗Miss Chan應該無咁好氣去理我哋。」

「唔會囉,佢知道你對我咁衰,可能會直接攞把鉸剪出嚟閹咗你。」

「曉琳,話時話呢,你覺唔覺得Miss Chan咁靚女,以前讀書嗰陣肯定有好多男仔追佢?」我嘗試轉移話題。

「都話你係衰人嚟㗎啦,連自己班主任都唔放過…」

冤枉呢…曉琳又你錯咗重點啦,就算Miss Chan再靚女都好,我都未止於夠膽打自己班主任主意,師生戀呢啲咁凌亂嘅關係真係唔啱我,不過我依家同曉琳嘅關係何嘗又唔係曖昧不清吖,都分咗手但又晚晚煲電話粥,仲要早兩晚喺佢房卿卿我我,莫講話條情侶手繩我哋兩個都仲戴住…

至於搞大咗佢肚嘅呢單嘢,當然我好小心去應對,我又未摸清楚曉琳究竟有咩打算,但老實講句現階段我可以做嘅事又好限,頂多都只係盡量滿足曉琳想要嘅嘢,同埋平時多啲留意住佢嘅身體狀況。

啲人話,女仔啱啱有咗會成日作嘔又好易攰,雖則我見曉琳上堂有時都會恰眼瞓,但一到小息食晏時間又重拾朝氣容光煥發,我都有啲擔心萬一曉琳身體狀況有咩異樣,譬如同芯玲佢哋食晏嗰陣無啦啦要衝去廁所嘔,咁就可能會俾嗰幾個女仔發現,到時候都唔知點算。

何況我仲未接受到自己搞大咗曉琳呢個事實,唔通真係有朝一日要睇住曉琳個肚越嚟越明顯?咁到時候班上面啲同學肯定會察覺得到…唔止添啊,老師都會知道,曉琳嘅爹哋媽咪都會知道,時間一長根本上就無得隱瞞…

不過好在暫時呢幾日都算風平浪靜,芯玲佢哋又似乎未有發現我同曉琳經常偷偷見面,無事無幹終於嚟到呢個禮拜嘅最後一日,亦都係聖誕聯歡會嘅呢一日。

所謂嘅聖誕聯歡會,就好似之前Miss Chan講嘅咁,朝頭早咪每班各自喺返自己課室自由活動,想玩啲咩都可以,唔好玩到搞出人命就可以,跟住中午過後就齊齊落去禮堂聽歌唱比賽。

曉琳作為女班長,又係藍社康樂幹事兼連續四屆壁報板設計比賽冠軍,搞活動經驗豐富,計仔多多嘅佢一早就度好晒呢個朝早嘅活動流程,而我要做嘅嘢好簡單,就係負責幫手執行。

今日一大朝早,我就嚟到曉琳屋企樓下,等佢落嚟一齊返學,當然呢個係尋晚曉琳喺電話裡面嗲我嘅結果…

「陳佑男!」曉琳見到我又好似以前咁衝埋嚟。

「你套聖誕女郎裝呢?」我問。

「喺書包啊,講好咗唔會呃你㗎嘛。」曉琳笑咪咪咁捉住我手臂行。

「你確定我哋一陣間返到學校真係要咁著?」

「係啊,你諗吓喇,一陣聖誕聯歡會係我哋兩個負責主持,如果唔換返套聖誕cosplay衫,又點夠氣氛喎?咦咦你嗰套聖誕老人裝呢?」

「我有帶啊,喺書包。」我微微一笑。

「嘻嘻,算你啦,知道你唔會捨得抌低我要我自己一個人玩cosplay嘅~」

一諗到轉頭返到課室,班同學見到我同曉琳兩個著住套聖誕裝,我都唔知道佢哋會點諗…
11月 陸運
12月 準備聖誕聯歡會
12月某星期五 - 兩條線
依家係12月聖誕前

男哥幾時會帶曉琳去睇醫生....
明顯扮嘢
好悶 淨係感覺係到拖緊
幾時會闖入子瑜嘅秘密小花園?
後面會精彩啲(應該)
男哥幾時帶曉琳去醫院登記呀
唔係諗住叫曉琳去落仔掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞