有冇跑步撚入嚟吹下水 (46)跑po隊伍週日首次參賽!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔係咁咩

加入消防處高空拯救專隊,必須過五關斬六將,署理助理消防區長張天瑜指,體能要求會比一般消防人員為高,如消防人員須27分鐘內跑完4800米,高空拯救隊專隊隊員須24分鐘內完成,其他測試,如引體上升、屈臂伸、掌上壓、原地跳高、仰臥起坐等要求亦較高,因要有足夠的體能,才可保護自己及隊員的安全。
當你前一日去到好盡
第二日就會攰到想跑快都快唔到
咁自然就會慢落嚟
有12張
咁後生,慢慢嚟啦,有排你突破吖
唔係咁難
入去一兩個月自然跑到
想問下easy run 心率140左右 跑得好慢
係咪keep住跑就OK 要跑幾耐先練到有氧系統
我習慣全掌同腳跟,但大部分時間都係全掌。夾patpat記得之前有個ching話類似忍屎嗰種感覺,不過自己就係逼自己挺胸收腹或者係企直個人嚟夾patpat,加速嗰啲姿勢因人而異,你習慣咗夾patpat自然會feel到應該點調整
唔係啦 出左班要求無咁高
我就係驚腳痛頂唔順
係咪畀呢個po啲肥仔新手影響咗
唔該晒師兄 想問依家無得跑可以點練跑姿
我都想 依家係氣有大把 但腳痛 感覺好痛苦呀
真係 師兄識讀心
上得連登多以為真係fg 50k
我係街跑都見唔少人係咁
一定係壞事嗎?
我決定星期六飲包朱奶就出發,跑到意識模糊就停,咁就知自己極限係點
快成六分半鐘 係會辛苦啲
跑po fg 50k = fat green 5分披 10k
試下日日跑先
依家科學園啲比賽係咪唔會再跑到廟到返轉頭
有冇巴打中完武肺之後keep住咳
我keep住咳左2-3個月 前排又有個考試 中間完全冇跑過
啱啱跑返 easy run都10分披 明明之前可以6-7分
唔跑都可以練住core
做啲bodyweight leg exercise
腳好番首要係搵人望下跑姿有冇問題
然後training plan由easy run做起
慢慢加一課interval
之後再加課tempo
我得一張 仲要炒車
唔可以跑落單車徑, 其實都幾難跑, 就算去程無問題唔太塞人, 回程路都好難解決, 總會有快有慢嘅參賽者, 行人路又咁窄, 又有路人, 好難跑,尤其係科學園出發嘅短途賽事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞