有冇跑步撚入嚟吹下水 (41)海外馬、hk100巴絲加油

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
拉下筋做下recovery run
兩三日慢慢就會好

我自己琴日已經開咗program 有成9-10個月俾我慢慢操
我自己都無用strava

同埋我欣賞park run 嘅其中一個重點係,任何人都可以玩,所以盡量唔好有前設會比較好。
咁快又一個post
但你又想整記錄,又唔想話買器材道具之類,用手機strava已經係好方便達成。
如果仲要strava/軟件都唔洗,咁可能你要要求跑者當日自己記錄低跑完5km既時間,再比你核對,拎紙筆/自己電腦抄低,順住號碼叫佢記低埋自己number,再揾個地方公佈返成績之類。剩係幾十人既話都可行既
一開始應該10人內啦
邊有咁易咁多人跑
呢兩個網都無個隻色

我試Clifton 8 細一碼腳掌位左右會有壓迫感, 但都著到
試大一碼腳指同鞋頭有1.5-2cm左右, 會唔會太長?
我嘅建議係唔好買Clifton
佢足弓位係偏窄
唔啱腳型寧願買另外嘅牌子/款

想著max cushion可以揀NB 880/1080
ASICS Nimbus (25新出) 或者Glideride 3

NB3 support 應該唔夠好
Super blast唔熟
唔該巴打,唔夠好係指對扁形足保護方面唔夠好?
聽講 NB3 跑得長對腳會好攰
其實Park Run派嘅唔係chip,跑完只係畀一張膠咭你代表完成名次(有個barcode,組數字就係名次),再記錄埋你嘅Park run ID,咁就記錄到時間。

計時方面就只有大會gun time,所有人一齊起步開始計時,每一個人過終點就記低佢嘅完成時間,就算好多人差不多時間衝線,大家都會好守秩序排隊攞名次咭,咁就做到時間記錄。
買完之後set咗基本嘢之後,仲諗緊有咩嘢必須set
有無人試過Saucony endorphins 3? 跑感如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞