有冇跑步撚入嚟吹下水 (41)海外馬、hk100巴絲加油

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
得我一個構思緊咋,邊度多人
我要搵日實地跑下先知邊到最好
無garmin組員揮手
場地申請應該最煩?
所以唔申請就最好
咁多人可以唔申請咩 得唔得嫁
唔知呀,多人先算啦
睇左又好似唔洗申請

咁可以諗下點搞
唔洗理住,純粹有人講開,試下garmin個群組功能
由你把口講好無說服力
同我比算快,我跑咗9個月仲係跑緊60分鐘10K
同跑post肥仔新手比算慢 ,佢地5分pace跑10K的
上一個post share 過
「想share 一個比較rough嘅港版park run proposal
前提係時間唔阻街坊,唔留個人資料,無專業計時器材

逢星期六8am
科學園往水警基地來回5km
(如果有更闊落路線會更好,歡迎建議)
唔需要事前報名,到場會派發ID tag (random 6位數字)
然後鳴槍跑啦,跑完之後自己出示電話/手錶紀錄,(會對番時間同距離足5km),然後主辦單位就會用手提電腦按tag ID逐個紀錄時間。下次出示tag就可以add to record.

如果起點終點同一個位就可以放個計時器影住衝線一刻,多個時間ref。但如果場地許可的話,其實單一直線最好跑」

有師兄提我最好起點終點同一個位

而家諗諗吓,ID tag 都唔需要,參賽者求其up一個自己記得到嘅6位數字俾我就得,總之以後次次背到個number出嚟就當係你。

其實真係只爭場地視察同擇個良辰吉日就隨時開波
有冇參考過外國係點 聽落真係計時個到麻煩啲
要睇你嗰日個training係咩目的
如果係easy run/long run就會要求低啲心率
如果係tempo run/interval之類就心率點都會高
我哋有師兄黎緊去大阪會幫手睇吓
我見英國都係chips,但我唔想俾嘢參賽者拎走咁煩,同埋無budget 買chips
跑完半馬到今日都未recover哂
真 最好唔洗派野
頭先測試完garmin既群組功能,諗緊其實你係咪可以直接strava開個群組叫park run,跟住係群組入面建立挑戰,然後限係可能星期日既朝早9點至下午2點進行既跑步活動。然後私隱方面,參加者或者可以平時活動全部唔公開,然後單一果次活動走去編輯成公開。
有冇做啲recovery exercise
呢幾日跑easy run?
抖左2日
有拉筋 foam roller
尋日easy run跑左轉山
頭先再easy run左陣
小腿都係有d緊同冤冤痛
星期六仲要練小雙坳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞