有冇跑步撚入嚟吹下水 (41)海外馬、hk100巴絲加油

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
睇過成份, 非常重電解, 大約係鹽丸鹽的2倍, 鎂/鉀 係鹽丸的3倍..
其實如果FEEL到成對腳都係乳酸, ...唔知救唔救到.
我放棄GYM...
有時間都唔想玩到咁厭.
想問下點樣將 garmin啲跑步紀錄同步落nike run club?

試過哂 轉地區 語言 斷過再連都唔得

之前用開apple watch跑 而家轉左955
好多記錄都係nike 所以想同步落去
5KM X 4馬速問過練過的朋友, 都話臨埋門之前個幾週玩係有效.
又無12KM X 2個類咁CHUR
同你差唔多里數但你多4日gym
巴打時間管理實好勁
如果5日跑1日GYM, 1日休息?
根據YouTube 啲gym bro理論你已經全身冇曬肌肉得番棚骨
朝早一課夜晚一課 所以成日攰到做做下嘢瞓著咗
又要跑又要唔skip leg day又要返工又要讀master
好在小弟比女飛咗, 唔似同年紀啲friend咁要湊bb
其實一set肌肉最好每個星期至少train兩次
冇時間落街做尖喺屋用啞鈴操腳算
我覺得最緊要唔好有迷思 提升運動表現一定要去gym
我唔會否認肯定有幫助
但如果要取捨 不如擺多啲時間跑多啲 儲下里數跑好重課

講緊班職業級都係一星期1-2日操肌力
如果唔係工作需要 絕對無必要性去gym
不過夏天另計 因為要涼下冷氣跑下treadmill
唔skip leg day但係可以操少一日
一星期一日leg day 加平時跑都夠啦
令我諗起當年買既一本書-BORN TO RUN/天生就會跑 - 博客來
我咁諗會唔會好奇怪
點解你地唔係定時保
因為玩山耐唔耐就要食
定係跑馬太短唔洗
每組中間抖幾多?行定jog?
跑馬咪35k 一野隊落去保平安
跑山 我就 睇下開幾快
55k 個d 我40K 左右就會隊一包先
當水飲
5km要係馬速
之間1km jog, at easy pace
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞