【逃出x選項】《夜半的宜卡傢俬》只有26.7%逃出機率的生存遊戲

1001 回覆
516 Like 15 Dislike
A
個個都想知個細路咩料
壓住個細路都走得甩得兩個結果
1. 大導係鬼
2. 大導勁虧
睇完第一頁張圖決定揀放過
19年前B,19年後A,而家2023年,梗係打柒佢先睇係咪無辜
在情在理都冇可能放過
乖啦,跟心情揀就好
主角能力係燈力
之前都有對白講過朋友們成日笑大導啲橋好屎,好似今次都係佢叫咗大家嚟宜卡傢俬就出事
我隱約記得好似係參考某店真地圖,原本應該係貨𨋢直通停車場之類
所以係向下,唔係向上,同埋正常應該鎖晒
打傷人哋個仔嘅話
應該好難捱到開舖
因為因果關係 覺得傷害左會有唔好嘅事會發生
整視覺小說應該最fit
其實都係靠估

A - 往死裡打

好處
- 可以獲得情報, 會更接近事情真相
- 黎生友好度up

壞處
- 源叔隨時係佢老竇, 細路一尖叫隨時被源叔高火力壓制而造成主角一方有死傷

B - 放生

好處
- 如果源叔係佢老竇嘅話有機會令父子重逢, 動之以情之下可能會同主角一方講出事情嘅真相
- 比較大機會避開正面衝突

壞處
- 黎生可能又暴走, 帶來未知嘅後果
- 可以獲得情報嘅機會較細

利申: 揀放生
覺得冇火力之下攪個小朋友好大機會被壓制
目前應該盡量減少正面衝突
我覺得唔好傷細路,首先暫時無証據顯示所有人都係敵人,真正既敵人一直都只係敢暗地偷襲(黑暗中飛刀﹑黑暗中推箱),亦唔會整色整水嚇完人先襲擊,而係直接攻其不備。2次襲擊亦唔似細路做到,真敵人亦唔敢同主角群正面交峰

反而現身既人無特別敵意行為(源叔﹑細路),最多嚇下主角,假設上流寄生族論成立,細路可能直頭無心嚇人,只係少接觸外界唔太識講野,想畫畫提主角水

另外主角群提及過until dawn依隻game,如果作者有參考until dawn,睇落最可疑既可能turn out係友方。
窺探平行時空是不對的
自首: 其實我無真係睇過,但為咗整呢個故事最近有研究過
屌你 咁同劇透有咩分別
嗰個情況咁危急 揀左傷害
但睇返上面巴打話如果係上流寄生族咁
個細路可能無心傷害
但唔得 佢太恐怖了
同意
放走咗佢一陣又唔知會發生咩事
揀咗傷害
但原因係驚如果留一手黎生又會扣好感
佢掉得咁落力臨門先撻Q佢實發老脾
揀咗A
雖然黎生嘅反應怪怪地
但嗰細路未必真係細路 點都捉住先
唔傷害黎生一定質疑主角 又分裂
如果男孩係好人一開始都唔洗走 咁不如傷害左先再問佢
其實點解唔可以就咁攬實個細路?
反正距離都可以近到扑到佢
前面咁大段鋪陳因果抉擇呢樣野,心存仁善放過佢好似會好d
傷? 有得揀殺 我割埋佢喉啊 係度唱歌挑釁咁串
啱呀,所以我揀放生
佢地都追到上黎啦,一齊攬住佢都得
如果聽朝俾人周到最多咪被告非法闖入私人地方,如果傷左人都唔同講法

同埋都係嗰句啦,因果關係,善有善報,博個MK返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞