【逃出x選項】《夜半的宜卡傢俬》只有26.7%逃出機率的生存遊戲

1001 回覆
516 Like 15 Dislike
我覺得黎生似係真心關心其他人,只係純粹佢嘅社會經驗令佢懷疑mk

btw我覺得現階段揀a定b都一定會影響團結
生死關頭,生存係首要任務

應該盡力搵路逃走,然後出面搵救兵返嚟救MK。走唔到起碼都要擸武器保護自己

除非對方有絕對武力(例如有槍),如果唔係維持大家團結行動一致,存活率一定大好多。就算其中一個係鬼,人多佢都唔敢貿然郁手,但一分散敵人就好易逐個擊破
疑點利益歸於被告。

兼且,人都唔係到,出口又未搵到,有咩做到?係咪專注返個大方向會比較好?搵出口睇黎都要摸勻成個IKEA;周圍走,搵一個人同防一個人所留意既線索有咩差別…?
兩個都唔想揀 點算
投B開發甜故
會唔會個兇手同開頭個新subscriber 有關
大家都好仔細討論

好多point都好valid,一個故事籌劃咗成半年都係值得嘅
繼續努力覆留言,如果miss咗唔好意思,可能係因為怕劇透或者唔小心漏hints

多謝大家繼續留言畀我啦
揀A認同黎生嘅話 係認同「MK有嫌疑」 定認同「MK想殺人」?個偏激嘅程度差好遠
其實哩個說法都好合理
所以真係好難揀
可能佢地唔一齊喺貨倉就唔會拗交就唔會襲擊
但都啱,唔應該咁快推到MK係兇手
現階段都係保持團結先
希望主角會識包裝下唔好激親黎生
如果MK有殺心 唔洗依家大家係度先落手
佢地兩個一pair獨處既時候點解唔落手?
我覺得唔似係MK做
雖然呀美有野唔講都鬼鬼地
突然有個諗法
唔知哩篇嘢係屬於現實定科幻
好似冇乜人向科幻果邊諗

會唔會ikea落閘之後
時間軸會去到幾日前
即係源叔仲未死果陣
所以主角們會見倒源叔
而源叔嘅死係同而家發生緊嘅事有關

利: 鳩up
呢個應該寫錯,係儲物區連接燈區先啱
捷徑只有地圖上有顯示嘅,無隱藏
MK見到嘅嘢同佢哋見到嘅嘢唔同?
可能有其他人之前/之後有同MK追逐過
然後MK喺呢度同佢玩過個紙箱
但時空交錯所以變咗整到主角團
刀具方面,因為安全問題廚房陳列室唔會放真刀出嚟,自助倉同廚具用品區有售嘅刀具都係用膠盒封邊啤死咗,要用利器先開到

員工室同餐廳就⋯⋯
係囉 唔想支持呀美盲目信任 又唔想支持黎生咁快下定論
其實點諗都對現狀無咩意思 暫時唔好諗
保護好自己 保持團體行動 搵下防身工具
但無呢個答案
多謝你 第一次寫,仲有好多要改進
平均一日3000字左右,正皮夠數即刻加更
以我而家個更新時間,應該大部分都係拎嚟送早餐
仲未截數啊
如果一心想睇感情線,某啲選項都好明顯可以加到美嘅好感度,但當然就會有另一啲取捨
等緊開門
仲有半個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞