【逃出x選項】《夜半的宜卡傢俬》只有26.7%逃出機率的生存遊戲

1001 回覆
516 Like 15 Dislike
個 "小朋友" 係咪有D咩奇怪既病

搞到佢把聲咁機械式同埋身高永遠唔長高

而一開始接觸左MK, "小朋友" 後面又有某D故事, MK就幫佢果面?

等解謎
其實細路女可以係有兩個方向:
1. 唱呢首歌預告逐個收佢地皮,而而家跑嘅呢個方向亦係引緊佢地去啲陷阱位隊冧佢地。
2. 其實首歌歌詞係話5條友做緊同一樣野,之後一個收皮,其餘4個繼續做同一樣野所以就收多個皮咁落去,所以可能係好心提醒緊佢地趁早止蝕,因為有人害緊佢地,,而而家呢個跑嘅方向係令到主角團遠離陷阱?
樓主粗體咗以下句子:

這裏沒人,沒有人就不成一個社會,不是社會也就不需要倫理,沒有倫理也就不需再講求道德講究規矩。

加上黎生而家已經on fire
同埋就黎捉倒個小朋友
下個快擇會唔會係

1) 嚴刑拷打
2) 細心傾聽
你已正評了這討論

我比較偏向科幻/鬼故多
睇過嘅唔好話我知

果時源叔出現其實係咪想俾佢哋走嘅機會嚟
因為閂咗門嘅宜卡有不知明危險,run同源叔係某個意志叫佢哋走
而細路女同假MK就係想害主角團嘅

另外原來我次次都用咗不推文回覆,我錯
一百米好撚遠喎
哩個真
條𡃁妹跑得咁快一啲都唔尋常
恐懼源自於火力不足
應該都似

佢有機會知MK 係邊,傾向聽左先

呢個故事好強調因果關係種善因得善果,好心有好報技術上揀唔打佢好似好啲
懷疑黎生蘿莉控,上晒鏈咁追,仲要想用玻璃樽投擲100米外嘅target

不過anyway,個蘿莉會笑到咳、跑到仆、撞過主角,應該係人類嚟

我重睇之前:

「你班後生玩到冇無嘢好玩呀?書又唔讀,喺度搞搞震,我同你哋講,你哋好快啲走人,俾啲客知道又㨘我哋一鑊。你哋就好玩,我就隨時冇無咗份工,你養我一家大細呀?

頭髮花白的保安員一邊罵,一邊往鐵閘方向一拐一拐的走,準備掏出腰間的一大串鎖匙幫你們開閘......

「辛苦你!唔該晒你。」黎生也一同跟上阿美,識相地恩威並施。他友善地輕拍了源叔一下肩膀。黎生一碰到源叔,源叔他就狠狠盯了他一眼,那個眼神兇狠得活像利刃,就像在唬嚇你們這群年輕人不要再賣熟......

源叔有物理上同黎生接觸,行路會一拐一拐,都似係人類。重點佢話「一家大細」,會唔會佢成家就住晒喺ikea,蘿莉就係佢個女?
給不了正評
但真係太正了
加油加油
唔止一個敵人喺鋪頭入面
肥羊同阿美落後
可能有危險
我都係咁諗 而且佢仲有個仔
真係認真係度回想劇情
作者話肥羊係第一個選擇係有機會離開、所以應該整件事唔關佢事
第二樣就真係MK同黎生會因為選擇躲藏地點而分別失蹤
按理他們兩個主導的事的可能性會細左

最後按作者暫時比出黎的資料就只有大導和阿美係一直係主角團
而黎生係貨倉把大導的可能係主導者的原因都講左出黎
係中段講出黎都沒可能係最後結局啲個假設上
大導可能唔係主導者

按#20章黎講
故事好大機會同靈異事有關係
袁大源一家可能就係重心
主角團反而係被無意捲入了

會唔會係袁大源仔女掛住爹啲
係主角黎前幾日就好似主角咁搵個地方躲在起來
但係唔小心困住左失救了
所以個鬼魂都困住左係度

而袁大源親人或者其他人見到大導個POST所以又躲在係度
想阻止主角團發現啲一切????

純粹推測....
今舖俾黎生man返次
放心呢個選項故唔會有呢啲假投票
如果最後兜個圈都係重疊,邊分裂到288個平行世界出嚟
有危先有機
捉到一定往死裏打
「在追著她背影全力奔跑的一瞬間,你突然覺得這個背面好像很眼熟⋯⋯」作為全場唯一女角色 (如果唔出新角色嘅話 )

有啲似係細個嘅牙美 唔係大導冇理由覺得眼熟

睇完樓上嘅推測 可能啲反方角色/裏世界角色(叫住先啦下)係對應住大導一行人

同埋話說呢 有冇人覺得黎生「得我可以搞鳩大導佢地」呢句有啲唔對路 見住佢扔野+暴燥要人冚家產嘅黎生 硬係會將佢同前面掟飛刀嘅角色有關
兩個都要掟鳩大小牙美 仲有覺得樓主從主角角度寫嘅野都暗示緊黎生燥得有啲奇怪
真相係拼圖嚟嘅 散落喺唔同地方,唔齊都可能有個輪廓
呢個講得啱,每角色都有技能(完故路線解構就會知有乜用

但唔同技能發現嘅觸發情節放咗喺不同路線,所以如果只行一次應該無可能解晒所有人技能
咩呀宜卡傢俬呀 本故事純屬虛構呀吓
多謝第一次寫友情向,新挑戰
可能大導話個女仔眼熟 純粹係ikea閂門之前比佢撞到
本來真係有諗除咗同美有感情線可以觸發之外,整多個隱藏可攻略角色

但再多線真係搞唔掂
黎生邊追邊屌示意圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞