【逃出x選項】《夜半的宜卡傢俬》只有26.7%逃出機率的生存遊戲

1001 回覆
516 Like 15 Dislike

好撚緊張
張圖係英文童謠five little monkeys jumping on the bed?

唔知有冇關,首童謠係講5隻monkeys (暗示主角5人組?)喺床到跳,之後逐隻跌落地受傷。依家跌左2隻代表2個人受傷?(暗示mk都受傷?)

時間軸/地點/事件整合
定係暗示/預告會喺有床嘅area隊冧兩件
逃出失敗, 肥羊開局番左屋企, 1人生還
似恐嚇埋床就傷/死 兩件

Btw一開始以為恐怖片咁黎生已經比人短時期捅死

好心寒

就咁睇唔好喺床上跳/喺床上
唔係就兩個人死?
Highlight 番個資訊- MK有火機,但好似同之前未有correlation,可能之後用
一睇到幅圖,個囡日日睇嘅youtube片音樂就馬上係個腦度響起

btw我同意而家有兩個人傷亡
所以推箱果個人應該唔係MK,只係著到好似MK咁
主角同黎生都上過床
而家有種玩緊揭尾故feel,自己諗到好心寒
無事嘅
呢個位可以解答少少
【團結一致】呢個係獲得咗就會一直喺度,而大家啱啱拎埋嗰個【默契】就係佢嘅升級版
即係如果之前無拎過【團結一致】,係唔會出現【默契】

做嘅每一個決定,對結局都係有影響的
新讀者表示想知呢個故有冇鬼,雖然如果答左嘅話可能會限制左讀者嘅想像
黎生同事
有呀
商貿區班友仔應該成日都會食完lunch去宜家散步
有機會 張床應該有暗示成分
係喎 好似未 check 過床底
Lm
我都想 一般game 有成條team做 好多細節選項位可以做得細緻好多
可能連燈有巴打睇中你呢
唔好爛左尾就得
呢點幾得意,「森林」喺文學作品入面係一個幾常見嘅元素,尤其係童話,喺u嗰陣上堂有專登探討過呢點

而咁啱,我都有將呢個討論擺咗喺故事入面稍後位置,所以就留返喺故事入面講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞