ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
出得軌抵撚死啦
佢哋應該就係情緒病覺得自己有特權嗰啲
講個方式仲要咁閪
都復合咗啦,又要提撚住另一條仔個名
唔信啲女會想聽到自己條仔提住另一條女個名,仲會覺得好sweet好開心囉
叫條新仔小心D
Women
巴打保重
作為過來人

絕對明白樓主立場

唔係情緒病人有冇資格拍拖

而係一般人根本唔會有心力同到情緒病患拍到拖

散都係遲早嘅事
其實係佢變心
佢試左第個,覺得你好啲先搵返你
仲要on99咁同你講
諗住比你威下,點知你hard feeling

其實唔應該因為佢會死而留低
佢應該要為自己做過嘅事負責任
你都要放低啲
佢如果咁就睇唔開,佢人生都好難過
佢依家揀呢條路restart
未必唔係好事rip
希望佢下世做人有責任感啲同埋開朗啲
先唔講以偏概全係咪屬於「無知」嘅表現,我唔否認呢度大部分人有同過情緒病患相處嘅經驗,都唔否認呢啲經驗大多都係痛苦嘅,但係有唔少comments嘅內容都話畀我知有呢啲經驗同對情緒病(患)有恰當理解係兩回事

最重要我見唔到有乜理由要噉樣否定上面嗰絲打嘅個人狀況,甚至噉樣集體性言語上abuse佢。
呢刻你覺得仆街係因為你仲愛佢啫

假以時日回望今日

你就發現你只係再喺佢身上感受唔到愛

而選擇move on啫
幾好
你又甩難

佢成個人生咁垃圾又可以重刷
結左都可以離啦
你談
人揀你你揀人

樓主喺佢揀完之後,唔洗佢咁委屈唔揀佢,好公平。

唔好因為佢自殺死閪咗就入晒樓主數
佢有情緒病你都咁愛佢,佢仲要搵第個,有時唔洗對D唔值得留戀既野太有感情,人生好短 自己開心最緊要
On撚9 關負面咩事
真愛就唔會拍幾個月就因為新鮮感分手啦 屌
熱戀都未撚完 就同樓主分手 你同我講真愛真係痴撚線 分明個ex俾人玩完屌完試撚完 後悔先搵返樓主條傻仔
我係你都會心入面嘆一嘆氣
然後做一個決定 就係離開
同情人講pause一pause個關係再屌西就唔算出軌
如果人哋雙方唔介意
局外人憑咩話害人?
情緒病係得一種?
上網講嘢真係㩒個enter話知你乜鳩都唔使理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞