ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
樓上已經有條女係度扮哂有病咁啦
仲要咁撚搶口 似係EQ低扮情緒病
導火線係你呢d傻閪呀
屌你老母 扭曲曬成件事
簡單啲講,
一類係驚負累另一半,唔想影響到佢所以積極求醫;
一類係要求另一半做埋醫生嘅角色,情緒勒索,仲怪鳩身邊啲人唔理解自己

現實識啲病人全部都係後者,所以難怪啲人咁大反應你應該心地幾好,所以祝你幸福

連原諒都唔識寫
呢樣都係
樓主要堅強
ching 有無自己變心既經驗 有D野變咗就係變咗

利申同樓主完全一樣經歷 拍6年拖分
另一伴對你無咗新鮮感係好心寒既一件事 可以全日都無1個message 當住你面同其他男仔頻繁message 你管佢只會怕佢疏遠你 只能一心相信你地仲有愛只係無咗新解感 換黎只有分手

到頭來 佢又搵番你想復合 諗過你先係最好 咁又點? 諗番佢曾經對你幾冷漠 做過幾多背叛既野 只會覺得嘔心 我相信我可以理解樓主絕望個刻既感受

唔夠信念經唔起誘惑既人唔配講真愛
之後第二日佢係咁撩我想做

Rip

自殺係個人選擇
唔係因為對方有情緒病就怪曬落你到
你地分手都唔係因為情緒病
出軌+搵你埋單 有冇病都唔應該係咁
其實唔睇情緒病呢單嘢,佢既行為本身就仆街(因為新鮮感就分手,重要分完手光明正大道德綁架樓主食回頭草)。衰啲講,如果冇情緒病同死者為大,佢一早俾人鬧咗臭X。情緒病都唔可以將佢嘅行為合理化
我想知樓主有咩責任要負?
我完全唔認為你需要負責
要新鮮感既係佢
你生出黎唔係為左配合同迎合佢
你都係一個有自主能力 有自我既獨立個體黎
諗番佢曾經對你幾冷漠 做過幾多背叛既野 只會覺得嘔心

AGREE,佢搵你復合都咪撚信
我EX散完一排無啦啦又搵返我又約我出黎
過一排又打回原形,根本佢自己寂寞想搵人攝時間
等佢搵到更好既就又會一腳伸開你
之後佢再搵我都唔撚理佢了,只會覺得好嘔心
let it go
呢個po可以用黎考牌
覺得搞到個ex自殺樓主有責任嘅
一律建議單身唔好害人
依位絲打有情緒病得嚟唔似臭閪格,應該冇人會屌。但你上面幫住嗰位任性工作者就應該會比人屌到1001
對我黎講呢個諗法已經係死症
咩叫 試過其他 先發現原來我先係最好?
試下身份調轉啦
一個男人同A女拍拖 之後話好悶冇新鮮感
搵完B女再試埋C女 之後番黎同A女講
呀 我試左幾條女 個閪都係唔夠你舒服 都係你最好 <3
係咪都覺得成件事冇問題?

你有一瞬間覺得我唔係最好 要出去花花世界到見識 呢一刻
已經係我對既不尊重 及 不忠
我係100%樂觀既人 同女朋友一齊左8年 我地之間無嘈交
初頭但佢就好眼淺 諗野都係向壞果邊諗先(屋企既事)
依家都比我感染到都算一個幾樂觀既人
只能講你唔好彩遇著呢d唔正常麻煩友
呢d女妄想症,發個夢都會當真
暫時睇都似假
咁大impact既事情冇可能咁快整理我思緒打篇文出黎
成班痴撚線 懷疑佢地都係有精神病
仲有班人覺得樓主條白卡ex出去試完其他男人 番黎揀番樓主係一件好事
都唔知佢地係假膠定真係咁撚戇鳩 我希望佢地係假膠
衰d講 點解會覺得樓主最好
好大機會咪因為新個條仔唔會好似樓主咁包容佢既情緒勒索囉
垃圾引戰狗
根本上面成班都係白卡留言
成班竟然都覺得『佢試完其他 最後揀番你咪開心囉』
哇屌睇到眼都凸埋
我對你有情緒病也深感同情,認同呢個病對你是一種不幸。

如拍拖想遠離麻煩,勿接近情緒病人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞