ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
我覺得條女有90%係自己衰 所以樓主唔好太自責
樓豬唔使傷心,再搵其他娘娘就得
唔係因為你有情緒病而唔岩拍拖

係因為你有情緒病導致有D性格唔岩拍拖

其實就算係情緒起伏悿一般人大都夠死啦
on9
情感勒索
其實你都唔再愛佢
剩返少少愧疚同責任
就算喺一齊最後都會變質

個女仔根本無心想醫返好自己再同你一齊
樓主你狠心少少
唔好用驚佢出事嚟說服自己

佢其實唔係真鐘意第三者
係想要你再多啲關心佢
無底洞嗰隻
到頭來都係情感勒索
但所有問題都係圍繞住佢個病
而佢嘅表現亦十分自私
你又唔係無努力過
再咁落去你會變成第二個有情緒病嘅人

樓主就算分手都唔好再同佢有過多聯絡
你一定會把持唔住繼續搵佢

time will heal
咩都做過晒
咁係你唔識take姐
咁可能你真係佢最愛果個呢
佢失去過你先知你最緊要
點知你條撚自卑心咁撚大
仲要害死埋人
再講逼死埋樓主
最後勸大家唔好同有情緒病既人拍拖,無論你有幾陽光幾正面都好,你都會有機會比對方感染負能量

全段精華

既然佢係你個ex
又係佢飛你嘅
又係佢自己玩下玩下在先
仲要比d 咁嘅說話你聽
你已經冇曬責任
唔好難過,因為真係唔關你事嘅
相信佢生前都比咗好多精神上嘅苦難你
唔好比佢死咗都折磨到你
關你咩事
佢自己出軌在前
佢不甘心自殺
唔係你既責任
佢冇講死左
文中都唔似死左應該仲喺到
咁係佢自己問題
關你咩事
其實你都知佢係同完第二個一齊先再搵番你,你先再同佢復合,咁其實佢咩原因想同番你一齊係咁重要咩?其實根本就你一早就唔愛佢
我唔覺得你係仆街
首先愛係雙向 佢一開始同你拍拖又同另一個男仔咁曖昧 咁樣對你騎牛搵馬已經唔係愛
第二 有情緖病唔係大晒 唔係全世界要就晒佢
永遠新聞一有人自殺就會有啲塘邊鶴講埋啲廢話 話咩實係身邊嘅人唔夠關心佢 如果每個人做多啲佢就唔洗死之類嘅廢話
講呢啲說話嘅人不如自己試下對住個嚴重情緒病人一個月先再嚟慷他人之慨
同埋有冇諗過可能身邊嘅人已經好關心佢 但情緒病除咗心理亦都係生理問題嚟
有時係個腦分泌某種物質過多/少 有啲人仲會自己亂咁停藥
醫唔好咁咪會死囉 同癌症病人病死係冇分別

有情緒病本身係冇錯 但恃住情緒病就當自己鐘意點都得 人地應份就晒佢就好有問題
佢一腳踏兩船呢件事同佢個病無關 係佢嘅個人道德問題
而你離開佢係因為對佢嘅行為失望 而唔係因為佢有病
任何角度嚟睇你對佢嘅死都冇責任
ching觸覺最敏銳
應該會亂諗到佢地喺果段時間做嘅嘢
雖然未發生過 但get到樓主點feel
師兄綠帽奴黎??
唔係個個都有能力打救情緒病人出苦海
樓主只係奉勸冇能力嘅人唔好不自量z力
要量力而為姐,冇歧視嘅成份
樓主嘅情緒已經俾人影響到負面左
諗返啲負面嘢都係合情合理
咁好點解要走?
點解要試其他人?
條女自殺自己拎黎

樓主唔好自責啦
嗰個係條女出軌喎
屌你唔問樓豬都唔講突破盲腸
你要同自己講其實你一d 都唔仆街
死者有病係好不幸 但唔等於你有責任 咩晒上身
你已經盡咗力 let go 就好
自殺⋯⋯但有冇死到?

Btw放下吧,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞