ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
依家人地叫人立法禁止咩?
佢身邊既人 (包括你) 應該一早帶佢去睇心理醫生
唔係你死,就係佢死。
唔分手自己就會進入死局,成世都要同佢係一齊。結果自己成世都唔開心。
分手就你女朋友情緒病發作,最差結局係自殺身亡。
當然佢搵到新男朋友最好啦,自己可以甩難。戴綠帽都冇所謂,佢開心自己又開心。

有時覺得係命運黎,無論點行都係bad ending。
我地都有勸過佢,但佢唔肯住院
關你咩事
人地當你condom炸
出去比人屌完玩完先返黎搵你
你就耿耿於懷覺得欠撚左佢
冇死仲理黎做乜,走佬啦
將責任攬哂上身對你無幫助 有陣時生命行幾遠都係命中注定
唔洗自責
人冇話要為邊個既情緒負責任 咁樣只會不斷情緒勒索對方 再引致新既情緒病
你都冇錯,唔使自責
其實咁樣某程度係另一種嘅情緒勒索
喺樓主眼中件玩具污糟咗,所以就即刻唔要件玩具
跟住件玩具去咗垃圾站
條女堅癲
1. 利用情緒病去勒索樓主俾佢去食其他腸
2. 到樓主發現條女冇得救,唔想再愛佢,佢真係去死

的確香港人有情緒病其實係好正常
但嚴重到冇曬判斷力果啲真係唔該去醫左先
如果佢冇「情緒病」,你覺得成件事你有做錯啲乜?

條女飛咗你同第個一齊,之後玩完覺得唔啱想返轉頭。世事有冇得咁盡如人意呀?你難過都好正常,但唔覺得你做錯到。不過點都好,人都走咗,是錯是對都返唔到轉頭
點解佢話最後都係你最好,你反而唔開心???
連登班公屋就係咁,佢哋係精神病歧視人哋精神病
情緒病呢D野 你就算接受左佢 佢都有可能發作。
Move On喇
唔好諗到自己咁重要
你可能只係眾多導火線之中嘅其中一條
Sad
下 佢咁講 我第一下既理解係佢認為你先係mr. right
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞