ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
唔好怪自己,就算你地無分開都未必避免到件事發生,難過係一定有既,因為你都有愛過
樓主措詞好大陸 好假膠
我淨係feel到樓主你份人本身都唔係你自稱咁陽光咁正面
佢同你分開期間先去explore第二個
發現唔啱,你比較夾,就放開第二個,然後同你一齊
就咁聽兩段關係冇overlap,佢冇對你唔老實
係你自己勁介意,佢感覺到唔妥,而你選擇唔同佢講你感受
咁講實好難聽,但唔明點解會將整件事歸因咗去你EX情緒病度
不過佢就算唔係同你一齊,都難保對住第二個唔會行同一條路,你確係唔使咁介懷
邊種有關係咩
有情緒病一律建議刷首抽
咁最後死咗定未死?
自殺左 唔等於 自殺死左
你都唔駛太唔開心
時間會沖淡一切
想知咪問下開得post唔問得咩
因為我自己都有試過明明好鍾意但突然間一個moment就唔鍾意既經歷,睇下係咪人之常情
冇講有冇死到
條女係咪好食懶飛無番工個類人
唔解要咁內疚
佢飛你先
自殺都係佢既決定
冇人迫佢 威脅佢去做
人要為自己既決定佢負責任
冇事,但身邊第一次發生咁既事我真係好驚
我驚佢係因為我離開而自殺,但我真係唔想繼續落去做果個最後既選擇
你冇錯。
分手根本就唔關乜嘢情緒病事,係佢鍾意新鮮感。
而佢自殺,係佢自己對於自己後果嘅選擇,你冇可能因為驚佢自殺就同一個唔專一嘅人一齊。
可能你條仔都想散
老實講,唔多關你事,唔需要自責
事實係冇兩全其美嘅做法,唯有兩害取其輕
如果對方feel唔到任何嘢,唔出聲扮冇嘢當然係最好方法
但依家畀個明知情緒有問題嘅人誤會咗
咁都選擇唔講,其實真係好難有好結果
不過條女唔係我嘅,個個人又唔同,我只係覺得一般嚟講溝通釋疑會更好
本身就都唔關你事。
另外,唔好比佢"cool"死。
下次又話悶又搵新仔咁點。玩到悶又返黎你地?
咁你一世都係比佢玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞