ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
樓主因咩原因對佢冇feel都冇問題
唔是想講呢樣
係咪好多人miss咗個位
睇1f講法,條女唔係畀人hurt完屈就搵番樓主不果而sad
係誤會樓主因為有第個而冷待佢所以sad而佢係唔知自己做錯乜嘢令樓主團火一嘢就熄咗
最後勸大家唔好同有情緒病既人拍拖,無論你有幾陽光幾正面都好,你都會有機會比對方感染負能量

個結論好mean
睇開啲啦
針唔拮到肉唔知痛
無經歷過就唔好隨便下定論啦
簡單講即係比人屌到變牛肺
最後搵毒撚埋單個種FEEL
其實佢病係去睇醫生
唔係佢去調節
唔係你點點點
佢調節唔到咪分開囉
愛情合則來不合則去㗎啦
唔關情緒病事
未到冇得醫
但係可以好難醫
同埋個ex聽落冇心去醫
就算你係神醫都冇用
撐樓主班人真心on9

出po一開頭直接幫個女仔貼貼標籤先,然後再講個女仔幾仆街,最後先講自己好內疚,仲要又誤導晒成班人以為個女仔死咗

影響一個人立場去撐自己就係咁簡單
人地有情緒病睇唔開自殺係正常病徵
動機符合病情病理

情緒勒索個d係「你唔同我復合,我就死俾你睇」
但往往都無勇氣落手嘅懦夫
個結論就是樓主冇錯,係抑鬱症嘅人害人
樓主,希望你睇得開,大家都知責任不在於你。

我上個月都正式同女朋友分左手,佢當然有佢嘅優點,但佢嘅問題都好多,其中一樣就係佢係有d情緒病。
依家分開咗,日日都有whatsapp,不過我睇完你呢個post,雖然咁講好似唔係咁好,不過唔多唔少都接收到你「唔好同情緒病嘅人拍拖」嘅道理,令我更加釋懷到。令我更加了解明白到,同佢一齊的話前路會好撚好撚難行,所以對我黎講係好事。

樓主你嘅經歷的確好慘,但我自問半個過來人,清楚明白對住佢地果種嘅無力感,所以唔好自責。

我都呼籲大家,如果另一半有精神問題,真係要有心理準備,佢地諗嘅野同佢地嘅「行動力」,你真係估佢唔到的
無套中出完禁多條女
都係你個西最好屌
我都有情緒病 我都有男朋友
但我完全認同唔好同情緒病人拍拖
佢照顧我啲脾氣嗰陣會搞到佢壓力好大,分分會累到人哋都有情緒病
唔好累人啦plz
「最後勸大家唔好同有情緒病既人拍拖,無論你有幾陽光幾正面都好,你都會有機會比對方感染負能量」

呢個真
坦白講我都唔想知佢依家點
ching呢個reply,最需要正評同pin
有冇諗過你條仔撚鳩緊你
你有冇諗過條友撚鳩緊個抑鬱症患者同埋你
累到人咪迷惑行為囉
希望你他日有事都唔好累到人
呢句真係好撚hurt
試過晒啲新野先知你最好?
咁當覺得你唔好個陣又出去試?試完又返黎搵你?
再試吓
第二次confirm樓主先係真愛
生死係個人課題
幾親嘅人都無法控制
加上你都無愛 都緣盡
件事係好無奈同沉重 點都會有感覺
樓主有咩唔舒服都要尋求協助
條女要死唔通唔比佢死咩
佢一生都困係情緒病到,死左仲開心啦
解脫,我覺得樓主你要慶祝下
唔好話拍唔拍拖
同情緒病人做朋友都好辛苦

細個嗰陣有個朋友都係雙相症
成日俾佢情緒勒索
覺得佢好慘有病乜都就哂佢
佢一話唔開心就會諗係咪自己邊度做錯左搞到佢唔開心跟住會好內疚
又會成日擔心佢睇唔開
搞到我成個人都勁負面
嗰種負能量真係唔係個個人處理到
即使後來佢好返好多
同佢相處都會下意識驚刺激到佢
死臭閪 騎牛搵馬 完。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞