ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
咁樣嘅話
分分鐘係你ex叫佢朋友呃你自殺
想試下你仲關唔關人佢
你真係咪撚再同佢聯絡
你要理解醫生要概據現有病人陳述去分析、評估主要係為咗解決目前嘅徵狀,但就其本身而言,比起一般肉體上嘅病,心理現象/情緒狀態嘅引起原因同其他現象嘅關係係更難確定
只可以話對於病人同家屬朋友嚟講,郁啲就將目前狀況定性對大家都似乎無益。
我鬼知你有冇病 所以咪加句如果
你係冇病嘅話仲on9乜嘢人人都有缺陷互相包容姐 講到情緒病普通傷風感冒咁

話人先入為主judge人 你仲搞笑
連樓主fuckboy講嘢實溝死女都睇得出
本身我都唔出聲 但佢不斷攻擊人,已經唔係針對緊件事

有情緒病嘅人係更加珍惜身邊嘅人,唔會存在唔感恩、當老奉
如果有咩heated arguments,正確處理方法都係space+time,而絲打男朋友都會行開一陣,比啲空間佢,都證明咗佢哋搵到方法相處
情緒係一剎那爆發的,你離開返十分鐘等大家都冷靜下已經好唔同
好多嘢都係可以學可以進步
情緒病無得醫,但有方法管理
管理得好唔好就要睇自己對自己有幾多self awareness同決心,一樣可以有healthy relationships
平時好大壓力要上網鬧人發洩?
你依句嘢依個post個個都通用喎
睇黎個個都唔同
咁冇野了
即係你承認你壓力大要發洩?
Ching睇睇醫生幫到你
Exact7ly 其實樓豬ex死左樓豬係佔9成9責任,皆因樓豬本身係坊間9成9其中一隻弱雞廢柴beta渣撚港男,盲目對女好,唔識做一個真正嘅男人對條女要有框架要有態度要識賞罰分明,見到條女有病就盲目縱容服從條女,久而久之佢都未到80歲就一直有飽飯食好自然會出軌。
加上通常beta男個情感智商個思維嚴重偏低,唔識觀女揀女都算,連解讀囡囡說話中嘅hidden messages嘅能力都冇,明明樓豬只要慷慨解囊繼續做返隻beta male無條件下做返條女隻兵同供養者條女就唔會自殺,可惜樓豬明明只不過係一隻弱智beta male個一刻解讀唔到條女真心愛樓豬仲要懶撚醒依個時候先alpha紅藥丸💊覺醒?可惜其實係豬頭丙害撚死條女,上面d打飛機式安慰樓豬留言真係幫手再害埋廢柴beta港男樓豬下一條女
我串鳩樓主同你喺到串鳩病人好唔同,凡事都有底線

至於你做唔到包容咪過主囉,唔出聲冇人當你啞
有男女反轉既 不過係0.01%咁少例子

你都幾雙重標準
係你自己極端得際
咁我覺得係性格問題
8月識到10月中,90日就令到你日日追擊搵佢。話自己100%愛佢。

你既痴情都幾瘋狂。就依個機會認清自己情緒都有問題,可能係物以類聚,代表你可能都有情緒隱患。
純粹有情緒病嘅人可能真係識感恩
不過有啲撚屌唔止有情緒問題
根本連天生性格都有問題攞情緒病做藉口去合理化自己啲問題
永遠覺得全世界欠左佢
其他人老奉要對佢好
自己唔開心係因為人哋錯
講撚到自己悲劇主角咁
呢啲到死嗰日都唔會醫得好
樓主寫自殺咗
原來冇死到
唔娶你話要死點算
佢洗濕咗個頭啫
rip
我覺得呢句野完全冇問題喎
唔係聽完仲開心咩-.-終於簡番你
樓豬你個腦係咩有d問題?😓
情緒有問題啲人,除非你好得閒廿四小時都陪佢
佢真係起哂鋼淨係識錄音機覆
不停洗自己腦我好幸福
樓主提出情緒病拍拖係自私
唔代表 有病唔拍拖就唔自私
你情緒有冇問題唔知
不過你邏輯就一定有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞