ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
佢出去玩完識番轉頭搵你埋單要感恩
ching共勉之 就算你地行到落去 如果你仲係真心愛佢既只會終日提心吊膽 最終只會比到壓力條女 男人大忌黎 另一個approach做反個alpha 放條女係低priority 但咁又何必繼續拖住呢 出面大把世界 所以at the end都係各走各路啦
有情緒病嘅 無論點開解佢哋都會覺得其他人唔明白 係其他人嘅問題 講比人聽都無用
既然係咁 有情緒病嘅用你哋最舒服嘅方法生活啦 其他人無義務去硬食你哋d負面情緒
施捨你你仲唔開心?
冇我你屎都冇得食
其實樓主咁講都係因為今次真係好傷
有情緒病既要人體諒同理解
冇情緒病既人一樣會有情緒,都一樣要人體諒架
我覺得你唔係咁啱喎,咩原因都好,你另一半講明分開一排先,係你仲糾纏住人地,人地試下同第二交往都唔得?ok, 你最尾復合返,恭喜你,但因為一句酒後嘅說話無頭無尾你就當分左手啦?有頭到尾,你只係拒絕左佢一次搞嘢,又無講清楚就比你當係Ex。你另一半就咁走左都幾慘。
缺少左新鮮感想分開一段時間先
但係呢段時間有另一個男仔趁虛而入

老實講都分開左唔算乘虛而入

人地番焯 覺得你先係最好
又話人當你backup
我經歷過,拍拖接近兩年
我原本樂觀正面,自信可以令佢變好,錯哂
當每一次講嘢都怕刺激佢,自己壓力自己承受,再承受佢嘅負能量,真係好崩潰
佢曾經自殺,我送佢入醫院,佢屋企人就當我仇人
而且講明同佢分手就會再自殺
最後因為佢識咗另一個,就話我無上進心同我分手,當晚我成個人鬆哂
樓主有得走好走,依個世界大部分女仔都無抑鬱,唔好去挑戰人生難度
笠帽只有1次同無限次
文中你突然間發現已經對佢冇晒愛意係點解
佢飲醉果晚係度講「xxx只不過係新鮮感,到頭黎都係你最好」
果刻我覺得我係最後既選擇,我只不過係一個冇得選擇既最後選擇
睇嚟你真係比負面感染左
你可嘗試解讀為 佢試過其他 發現係你最好
係真愛 佢唔會再試其他
Btw take care
笠帽只有10次同無限次
你收嗲啦
落去陪葬吧
樓主講到一舊舊咁關人撚事啊
sample size 100
學術上準d
其實你話你係人, 咁你EX唔係人?
我無克意去BLAME你, 但其實成位事可以處理得成熟D, 果晚既一句話, 你唔去面對面咁同佢傾清楚, 而去選擇避開佢, 最後有咁既結果, 我估大家都唔想見到
想問個問題好耐
我哋啊爺啊媽嗰代d生活咁差
點解好似無乜聽過佢哋會到情緒病
但宜家生活好左咁多都好似個個都有係咩原因

利申非老屎忽 純粹好奇想知
會傷心係因為你仲係有感情的人 咁先正常
唔好搞到自己唔再正常就得

愛唔愛另一個人本身同情緒病冇乜關係
真心愛佢就會包容佢 而你亦做左
到最後唔再愛佢 亦唔係你控制到 勉強一齊都唔會有咩好結果
各自分開走唔同的路就已經係各自的問題

你應該要傷心 但唔應該係自責
算啦, 你見負評就知連登仔唔太知咩叫聆聽與對話
其實就係咁簡單
其實你都唔係好愛佢啫
但聽日自殺既話, 個原因就一定唔係因為拍拖LAW, 明白無?
首先你要清晰咁知道 其實市面上聽到d人講自己有情緒病
十個其實有三至四個係扮病 覺得自己咁樣會楚楚可憐d
會令另一半錫自己多d

另外果七至六個入面其實又有三至四個係極輕微情況
即係只有個別人物 / 事件先會trigger到佢先會發病
平時其實同普通人完完全全無分別

最後淨番果三個先係真正既情緒病 但其實只要佢地積極求醫
係絕對可以醫番好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞