ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
「終於簡番你」意思咪即係代表緊「我有得揀架, 只係最尾揀返你」. 當然實際上女方嘅意思係點, 要睇埋當時嘅context 先可以完整判斷.

但係單憑上面嚟睇, 已經感覺到樓主好明顯喺一段關係裏面係下把位. 而每個人都有忍受嘅極限, 可能就係嗰一下令樓主睇清楚自己喺段關係裏面有幾咁卑微, 跟住咪抽身離開囉
你呢啲似係用情緒病來情感勒索
未死講黎把撚
死左先同我講啦
樓豬都係誠實面對自己感受,我作為外人睇到文字都覺得好hurt,何況係親耳聽
佢上得黎講就唔會死啦
你駛擔心
點解會你覺得條女唔係畀人hurt完就搵番樓主?
同埋條女走完再返嚟, 點解樓主團火一定要依然喺度?
(唔係想引戰, 純粹想討論
It’s not your fault
希望樓主唔好太怪自己
首先假如你同佢繼續一齊都未必話真係有一個好嘅結局,特別組織左家庭有咗小朋友都唔知會對小朋友點。
第二,佢本身就精神有問題都本身好難搞,未必要咁自責,大家都係成年人,呢個係佢自己嘅決定,有時有啲嘢唔係淨係單一一件事搞成咁。

最後人都走咗,講咩都冇意思,當佢移咗民去咗第二個星球咪算囉。
分手都有單方面
講左係分就分架啦
你老母
自己Pin返啦屌, 咁撚重要嘅唔一早講
一瞬間冷曬 心寒
脫苦海
冇死 即刻負皮?
唔關你事的,冇人想發生呢件事
好好保重

睇到眼反到去後腦
不過樓主都係受害者,又苟責唔落.
Pin la 屌你老母臭閪
呢到個撚個以為佢死咗先咁快推到26版炸
條女都無死到
其實哩條人命真係有8成原因係因為你而冇左, 你仲要冇乜內疚咁上唻搵D病態連燈仔取暖, 真係好悲哀
無死到呀
見到啲留言我又唔同意喎
我撐你!

有情緒病又要同人一齊叫自私?!哩個咩邏輯?
有情緒病又如何?開始個陣實知道,雙方決定一齊咪一齊
冇人想有情緒病,唔岩既,頂唔順既,咪分手囉
點解唔諗下個男/個女一開始又溝對方?

相反,樓主有冇同另一半講過你冇feel?冇喎你
反而係樓主自私!自己唔愛唔講明原因,零溝通咁就單方面退賽,咁係人都分手,係人都覺得你出軌啦

想分手又唔夠膽講,咁姐係樓主自己都驚佢發作啦⋯⋯
咪得過且過,等對方開口,光環自己攞曬,最後仲搞到人自殺,全因為樓主冇同另一半溝通(我指醉酒之後個part)

老實講句,樓主間接令人自殺,樓主都有錯
咁又唔好咁講
有情緒病另一半,唔係平等相處,好多時要額外做多好多去 take care 佢
唔係人人承受到,承受唔到唔係樓主嘅錯

只係如果情緒病 handle 唔好/ 無外力支援,咁雙方都會變成受害者.
其實有情緒病真係唔應該拍拖
呢d人連處理自己情緒都搞唔店
自理能力低下 郁D就emo 自我中心
兩個月唔夠就話出去試新野
臨牛搵馬 屌你老味如果搵到個岩既 就唔番黎搵你啦
當你係水泡 做人負擔 真係極品
其實依家呢個結果對你黎講係最好
短時間內睇清佢係個咩人
睇死佢自殺都係attention seeking
快撚d好走啦 趁單野容易甩身
最後祝所有郁D就變心既人
一世都搵唔到自己所愛 拍極都係散拖
繼續搵唔到愛你既另一半

不過都好事來.
條女冇死到就唔可以節哀?
呢d傻閪 死左又關人咩事
分手又係佢
出去搵仔又係佢
唔撚通人地搵完新仔番黎 老撚奉要服侍佢呀?
呢d人抗壓能力咁低 自殺幾多次都唔關人事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞