ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
老老豆豆,呢條女邊度識,唔好話我知係交友app
算啦絲打 覺得真係無謂拗 呢個po班人已經被樓主番言論建立起晒對立面,其他po更好,都衷心祝福你段關係美滿

希望今日屌過情緒病嘅人之後都唔好賴嘢,都時俾人屌返轉頭就真係抵死
識朋友(男)同女友談婚論嫁,酒席都訂好、派晒帖,但佢自知有情緒病,唔想累人,臨門一腳悔婚。

初時當然覺得佢好仆街啦,去到最後一步先反悔,但事後覺得佢都做咗一件善事,女仔後來亦嫁得好。
唔愛就係唔愛,你無即分手已係仁慈
無人需要為另一個成年人的人生負責
我都係咁理解
仲要佢飲醉酒嘅真心話
擺到明佢好愛你先咁講
所以我唔明樓主點解會解讀到另一個意思
呢個po已經成大堆人自認有情緒病,得嗰位絲打收千幾負皮加六十幾個負面comment,你確定剩係因為佢有病?
過來人 真係唔好同有情緒病嘅人一齊,我以前真係驚殺埋我
呢啲女消失開心都嚟唔切啦
情緒病做朋友都好辛苦
真 過來人
好驚佢自殺係關自己事
不段情緒勒索
無限輪迴
根本就得幾個自認正式診斷,同埋佢條comment排咁前

同埋如果一種痛苦你理解唔到嘅時候,你可以選擇疏遠,但冇權講到人一文不值

我只可以話樓主高招,個濕鳩結論可以影響到咁多人
其實有啲離地…
即係女朋友出軌 俾人砌完先返黎話你好
好難唔負面喎
加油,睇得出你儘左力,無愧於心便可
大家起咗底先啦
唔關樓主事,依類topic不嬲係月經

先唔講班人屌到完全唔留情有冇問題,你反駁之前,起碼都理解咗班人屌緊乜先。我碌哂成個po剩係負皮咗嗰位絲打,並非因為你所謂嘅排得前
關情緒病咩事,擺明條女仆街姐
自己可以貪新鮮感出軌搵第個,條仔聽電話遲少少都唔得
到真係feel到自己比人飛了就自殺搵條命威脅對方,E D人唔係愛對方,係愛自己姐

早分早著啦,真係唔洗自責
香港男人真係好撚慘
「我覺得」,明知人有病就要付出更多,佢唔係正常人,接受唔到呢樣野當初就唔好追人,難聽啲講句其實係你間接害死佢
客觀事實:
佢返嚟同返你一齊

你嘅主觀:
揀都無得好揀先搵返我

佢嘅主觀:
我錯過咗對我好嘅人,希望佢可以俾多個機會我

我對佢句說話嘅主觀:
我知錯啦,希望你可以接受返我

唔係話你錯,不過每個人主觀感覺唔同,而且會受環境影響
只可以講你俾佢影響到成日向壞果邊諗
想放手所以先無哂愛
其實呢 有情緒病ga人,往往都有致命ga吸引力。

就係情感好大起大落,mood到個陣,真係可以做好多令人好感動ga野。

同埋你對佢好少少,就會令佢超感動

好難控制自己情感

我心腸歹毒
派帽冇咩值得可憐
佢經歷過呢種事,有呢個結論可以理解,唔需要係度情緒勒索大家。
如果自認冇足夠強大既精神力量,最好遠離情緒病人,否則不但你救唔到佢,反而自身陷入其中走唔返出黎仲弊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞