ex前日自殺……

1001 回覆
4952 Like 161 Dislike
笑撚左
你呢類仆街唔好害人啦
洗鬼睇晒全部留言,睇嗰段咪夠,成班人都係用自己角度出發,確確實實係屌緊情緒病嘅人

事實上,有幾多人知情緒病本質係大腦硬件問題,又有幾多人知d成因根本唔係患者控制,又有幾多人知傾訴係其中一種有效嘅解決方法

呢家係樓主帶頭去壓榨人地嘅生存空間,勸人唔好同情緒病嘅人一齊,成班無知撚又跟住屌埋一二份
果期你同佢分開左 佢又唔係出軌
情緒病過來人表示
真係唔想再拍拖害人
樓主做得好 條女抵死
真....有咁嘅諗法先CLS喎 咩叫試過其他先知邊個係真愛
試試試,試你老母咩

愛唔係街市買餸任你揀
而係你睇中一個之後去相信佢就係最愛

你咁講嘅根本係justify 緊日後遇到個更好嘅時候出軌,騎牛搵馬,噁心
呢種人苛索太多,又負面
成日話:生存冇意義
喜怒無常每次見面好似打機冇save咁

佢仲成日搵D自己覺得係陽光既人出軌

唉,佢又搵我喇,我繼續當兵
我聽到呢句說話 又預知佢會跳樓嘅話
可能我會放棄埋自己算
已經係事實 唯有當前世欠左佢
其實你唔撚係吹水既話

你都冇咩需要自責
有病唔代表其他人老奉要包容臭脾氣
正常人都有情感
比人閪得多都會痴線
唔好同情緒病人一齊唔係唔了解而係冇能力
大把人高估自己能力食完屎咪出嚟勸世
呢個po都唔止樓主食過屎
個個見到個post睇幾句,就跳去自己諗法當見到晒,以為個女仔係為樓主自殺死左,細心睇再問清楚,個女仔無事無死,篇文亦無講自殺原因,所有野都隨時只係樓主諗法。同成班自認有情緒病既人一樣,太自我中心。

利申:睇過政府精神科,情緒病精神病係點,都知多少。
有冇新聞
真係要去死可以點樣自殺死唔去
呢個形容得好好
唔好話情人,其實就算係朋友
長期將自己嘅負面情緒發洩落你度
正常人都頂唔順

唔係話歧視/唔尊重情緒問題嘅人
但有情緒病,係要自救
自己意識到問題想去改先得
而唔係變本加厲話自己有病就大哂
呢個只會將問題愈滾愈大

冇死,就建議你慢慢淡出啦
你又唔好諗到其他人咁無知先,好多人身邊都有有情緒病嘅人,都會知道依啲基本嘅information 嘅

但同唔同到有情緒病嘅人一齊,真係好睇大家嘅心態

你又冇冇試過同情緒病人每日通宵咁傾,但傾完過幾日又落翻去同一個loop咁,去翻起點? 對於一個冇情緒病嘅人嚟講都好大壓力嘅。。

真係要認清自己有冇能力去處理,如果唔係到頭來可能令個情況更差
如果分左手先試冇問題,問題係拍緊拖都走去試,咁樣都話冇問題唔怪之得而家離婚同分手咁多
無計就唔洗計返!?!??
你患傳染病都識訓喺病房睇醫生食藥啦
而家佢行出嚟感染人呀
感染完人令人受傷呀
係咪要話佢無辜 最衰都係個病呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞