【系列終章】《末日後的那些人》 世界已然終結,我們卻未知何謂活著

888 回覆
39 Like 5 Dislike

突破音障,g力等等盡量做好背景資料搜集,希望大家投入到
好耐未寫科幻野
「我地呢度同唔到阿當通訊!等阿當指示!」喬大哥說。
「放心啦,阿當有防空系統,有空軍,有支咩方舟炮,阿當會搞掂。」隊友說。

乜都安排好就係咁,等指示 覺得阿當會攪掂,莉莉係末日生存過就識郁
樓主真係好忙
加油
當年 Armstrong 登月都可以同 Houston 有雙向通迅,而家班友咁撚高科技會做唔到?
唔係好合理,定係又來伏筆?
哩啲國家始終都係唔會勝過民主國家
同埋你會發現新加坡好似冇咩好誇張嘅跨國企業
方舟城852有無核武?
我覺得似係冷面仔無諗到
冷面仔
樓主花名叫冷面仔

唔會冇諗過下話,佢做晒功課架 wor
諗係特登,有雙向通訊嘅佢地會第一時間問阿當點做好 多過講等指示同阿當實攪得掂,啫係好典型嘅 劇情需要
好似啲主角係都要放過敵人比人反cup殺咗自己友咁,因為個敵人仲有戲份
所以我覺得樓主做晒功課冇理由柒係呢啲位
這個人相當有嫌疑

有啲在意嘅係肉身亞當好明顯地同莉莉講佢同主機群脫線。
會唔會係離線嘅亞當(阿文)同方舟嘅亞當將會有衝突?

好想知好想快啲知但係樓主好忙
莉莉都係方舟城讀左好耐書
多謝
希望你睇得開心 睇完後睇呢個故應該會更投入
專家就係類似既存在
做戲啫, 正所謂台下既人知台上既人9UP, 台上既人知台下既人知佢自己9UP...之類個句
多謝
話說你都睇得好快
系統終章當然會解晒所有伏筆
我返工有計過唔同角色既年齡

莉莉
與楊子平相遇:12歲
末日:13歲
2年後被星衛局招募加入軍校: 15歲
3年高中+4年大學: 15+7=22歲

應該係,除非計錯
無錯,今個故唔會以「吸引讀者」為前題
而係要講好個故事,塑造好每個角色
多謝你支持,我一定會寫好個尾的
你覺得岩,我真係唔記得左D
係唔影響劇情唔劇透既情況下補充一下

1:我無野講
2:的確,莉莉於彩虹計劃中被稱為「座標」
3:舜兒要陪家姐
4:我無野講
5:三號既長處係「訓練」,佢的確無登艦權,亦唔會要
6:我係有諗呢93日啦,但寫埋呢個先
7:唔重要,但會交代,你當莉莉大個女唔想俾人叫乳名就好
擁有核武技術
但無製造核武
方舟城852已經掌握左「反物質湮滅」「核聚變」「核裂變」呢三樣野
我只可以講新加坡係一個我好重要既參考對象
我只可以答你唔係筆誤
聽日有文的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞