韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
日式咖哩同印度啲香料唔同
泰國咖哩都唔會係印度文化
拉麵係日本都計入中華料理,美國pizza 都係計意大利菜不過意大利人屌柒佢
燒肉日本人都係計韓國野
佛教係印度黎唔駛拗啦下話
定你中國人黎乜都計入自己度
反而電影電視就易d。古裝劇可以有場境係d傳統音樂會,歌邊有可能
唔通你穿粵劇杉唱歌?
唔會啦,泡戲泡劇已經走出左愛情片框框,建議認真了解下
成日話韓仔乸型
邊個反送中嗰陣打柒班支蛆留學生?
都未講你班金鐘連登仔人哋一拳一件

日日話女權撚點點點
人哋男人化下妝注重外貌就話人乸型
最鍾意迫害男人嘅果然係男人
韓國天然未整果d 講真幾樣衰 。

我有個同事真係天然大面單眼皮大口豬鼻 。

已經埋左線 按左面骨 但都想打7佢
開唔開到POST2繼續互屌呢
不如你自己上網research下外國人對K-pop既定義係點先啦
重點:K-pop既特點唔係只有單單音樂性上既討論

發覺同啲大中華膠崇日撚真係講咁多都冇乜用
當K-pop一直進步,其他地方都要跟住學習既時候
觀眾既思想仲係咁封閉保守
真係唔怪得K-pop領前亞洲其他地方咁多

我都唔想其他地方,例如香港依家好學唔學,走去學啲同廣東話完全唔夾既韓式跳唱,出到黎既表演又肉酸
但個個地方學得韓風,足以證明K-pop獨有之處
人哋推到個總統落嚟
日本?統一教會?過多排大家唔提應該就冇咗件事

上面幾廿頁都講緊
訓醒未?
日本最早都係叫即食麵做拉麵

韓國只係學日本
原來你有閱讀障礙
インスタントラーメン係咩嚟?
公道 韓國電影 唔係講韓劇

韓國電影屌打好多國家既電影

以前有套叫 恐怖直播 唔係鬼片黎

全程係個直播室到拍 無冷場 果陣覺得佢依套野好勁。

香港無間道都勁
其實你唔夠了解日本樂壇姐
響國內公認最高殿堂係武道館唔係世界

反而d相對地位冇咁高既都開到其他國家演唱會先係有實力

你有幾可見泡菜23線出到國,谷黎谷去都係果堆

日本果d oor,和樂器,babymetal,BAND-MAID之類一大堆響外國成日開show你唔知咋,夾夾埋埋d規模大過泡果幾隊幾倍唔奇,真正既全方位文化輸出
韓國女仔都有骨架細 無得一支竹打一船人。

但係韓國妹係樣衰既比教多係真, 當然日本妹係街邊都好多7頭。 相反下中國同香港既女女真係正好多 係身材差d
無話巴士的士係獨立語言 只係同樣既受到英國, 英文影響到
佢講萬能chord啫
https://en.wikipedia.org/wiki/Chord_progression
小薯茄都玩過類似game la
已經公廁到不得了
去黎太院class啦
你地答唔到我google左啦
咪同你地一樣講完等如冇講
K-pop stands for Korean pop, pop being short for pop music. The name for the genre is first recorded in English around 1990–95. Strongly influenced by Western popular music, K-pop took off in 1992 with Seo Taiji and Boys, who incorporated rap, rock, and dance elements into Korean popular music.
一開波就叫人咩叫k pop係咩文化
話係韓國文化就話有咩獨特,答完你有咩韓國獨特文化就問同k pop有咩關係,想點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞