韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
訓撚醒未呀,知唔知宜家啲鬼妹溝啲亞洲仔多數係韓仔呀,相反,鬼佬拖啲亞洲女基本上有一半都係架妹,相反架仔拖鬼妹有幾多?日本文化係幫架妹更易食洋腸炸
老實講亞洲男人喺鬼妹眼中地位提升係因為泡仔
你指女人擇偶品味?
日本妹都鍾意韓仔look
而且乸型type打扮,亞洲入面都係日本帶起先

大陸好多野都抄緊韓國
正如香港依家都係
又係你鳩up 幾句當真理呀?
比到證據明呀弱智仔?
係度吠兩聲就當真理呀?
肉酸到
所以我無話日本定韓國勁d, 各有不同
你唔係弱智到唔明呀
反駁個論點又話緊張 唔反駁你又覺得自己講得啱,屌你老母都戇鳩鳩
香港人都瘋狂吹奏英國啦
咁的確韓國一直以打入日本為榮嘅
不過而家世界上多路人鐘意kpop
我係日本人呀!hi
三年喺度再講
唔夠講就吠呀?咁慢慢吠多兩聲當精神勝利法啦下弱智狗乖呀記得吠多幾句
我見台灣PTT網民的反駁理據
主要係攞任天堂的IP黎反駁韓國文化在全球流行台仔認為日本任天堂的IP無人能敵,真正全球流行所以日本 > 韓國
邪教
pin la
係,去酒吧啲鬼妹會走埋黎問你係唔係韓仔
依啲常識黎架喎,你無喺外國生活過?
其實文化都有得討論,但樓主條link係講緊推動漫同料理,南韓超越咗日本?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞