韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
後生嗰代無經歷過唔算啦,純粹係將個好感同日本文化傳咗去下一代,所以先覺得有親切感
所以我宜家都支持k pop .因為多得佢地宜家先易咗好多食鬼妹
毒撚都可能未必會care d kpop, 一樣姐
歌影視明顯屌打緊日本
作為一個亞洲男人如果想食鬼妹,你care 邊樣?
邊忽似
外國人熟日本動漫多過kpop?
呢個結論點得出黎?係咪只計毒撚?
鬼妹比以往更接受亞洲人,係因為日本動漫定kpop?
乜原來食唔食到鬼妹係同呢d on9野有關?
原來你咁廢以為要靠呢d 黎食女?
台仔祟日都癲過連登
唔好意思,事實自從有K-pop 之後係多咗好多鬼妹鍾意亞洲男人,無話無咗k pop 就食唔到,但個難度係兩回事囉
灣岸已贏一條街
日本仔改車
小豬屌西舞屌打啦
就算我鐘意KPOP
但去旅行最鐘意都係日本
儒家文化圈,係咁架啦
台灣剩係2021年報考jlpt日語測驗人數都超過40萬人次好癲
你咁講
kpop又唔計
kdrama kmovie又唔計
但日漫忽然又計
咁你實贏㗎
(kfood同jfood都係開到周圍都係我當打個和)
effect size 幾多呀?
你好似唔明個correlation 既effect size 無你想像中咁大
其實係咪可以用男女黎分?
女性接觸歌影視比較多
所以對女性嘅影響力,韓國文化大過日本
日本強在動漫遊戲AV都係毒撚最愛
所以對男性黎講日本文化大過韓國
大和台族
唔好將所有男性都綁架成毒撚,毒撚還毒撚,男人還男人 唔係所有男人都係毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞