韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
點分到咁多軍政府獨裁者?
都係獨政軍政府唔使分得太細

軍權黨權集於一身先上到台
到80年代先搞到民主 日本45年就搞到
然後吹反抗 好似89年中國學生咁
幫自己國家抆屎炸傻9
咁先係我想講啲野
咁到底kpop係咩文化?
有冇人答到?
X系髮型只係當地潮流興嘅款
韓系入面有香港80-90年代、歐美嘅款,只係細節唔同,例如留意fading係唔同歐美

呢啲髮型韓國好常見,電影、劇集、MC都多呢類頭
你以為一定要Kpop十幾歲中學生出道idol玩心心、豆豉先叫韓系?

你要講嘅話齊蔭頭都唔係韓系啦,鬼佬樂隊一早齊蔭啦,香港都早過韓國玩齊蔭啦
咁你要睇韓國古裝先叫韓系啦
韓國人幫美國爸爸含撚先可以保住自己國家
如果唔係韓國一早輸左變北韓

落後40年都可以吹反抗 韓畜死全家啦
咪韓國流行音樂?韓國電影又咩文化?
團體跳唱美國大把
呢樣唔算韓國文化掛
韓式rap 同美式有咩分別?有冇例子聽下?
鬼叫當時全斗煥有一心會支持,仲快人一步拉咗鄭昇和咩
全世界睇avengers
佢睇柯南
你傻到以為北韓發展核彈係拎黎打南韓?
北韓擁核係保障自己安全優先,然後再拎黎呃糧食援助
最後目的先係拎黎打鳩人
如果北韓唔發展核彈,反而係先畀中国俄羅斯食左十世
望下烏克蘭放棄核彈係咩下場

你睇下南韓啲軍力先再同人講北韓唔用核彈有能力打得贏南韓啦
你講既安全威脅日本夠有啦
美國佬一樣有插旗,代唔代表日本唔夠北韓打?
嘥鳩氣
美國邊隊玩刀片舞?
beyonce嗰類就多
完美同世界脫節
我想知道日本戲院睇avengers 會唔會多人睇日文配音多過英文
仲有練習生文化 fan chant 應援色
利申返先 其實最鍾意speed
屌你老母 咁你分唔撚到就唔好學人扔咁撚多書包啦,一開始又要學人講歷史講政治,講又講撚錯哂,日本仔見撚到你咁柒都以你為恥
咁即係點先?定你想講k pop 有咩特色呀?
咩係刀片舞?
韓畜廢物點頂住共產黨
韓戰一開始對北韓輸到貼地
冇美國爸爸救早就忘國了
你攞一個例子出黎冇意義架,事實就係場仗知名度唔高又冇特別意義。你問一個普通外國人,人地可能識三國 日本戰國。依場?亞洲人都唔識啦
其實我唔知點答佢依條問題,咁荷里活電影又咩文化?
練習生文化唔係日本發明先?咩johnny jr
fan chant應援色係點?每個隊員一隻色?
講刀群舞,美國跳唱團體已經唔興
入面再加埋Rap就更加唔多

韓式Rap詞同美國啲Rap已經好大分別
唔好玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞