韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
其實全部香港玩過晒啦,乜春空氣瀏海我老母啲舊相都有啦

韓國只係改下啲細節位,用韓流帶返起興返就叫韓系嫁啦

現在的「韓系」化妝、髮型,早在 20 年前的香港就流行過了
個韓國總統尹錫悅奶中國鞋
梨骨院踩死咁多人治安安全咁差都可以吹
講少子化韓國喺亞洲最低 亞洲尾一 香港尾二 仲差過日本好多
韓國人自己都話地獄朝鮮 選總統選咗個廢物

個個人做下層人就吹反抗 一上位做高層總統即刻同財團貪污腐化 最後坐牢 但係有特赦 好似三星個太子野咁

韓畜政治都唔穩家都可以吹你條韓搐廢物收皮
只有聽到韓國人,想喺日本住
冇聽到日本人想移民韓國
咪最大路跟字典個解釋囉

其實都幾好笑講左咁多頁先黎討論咩係自己文比
即係點?成團一齊跳?
好過世越號梨骨院
韓搐吹反抗點解世越號學生唔反抗
韓搐實際上,儒家思想中重過支那
j rock同j pop唔通又要計返歐美?日本得返演歌

知唔知咩叫潮流文化

電子遊戲係美國發明先,唔通之後啲電子遊戲全部都要入美國數
個post越來越好睇
你上面張圖淨係解釋何謂文化
而K-pop文化正正就係韓國文化

連你自己都解釋唔到何謂自己既文化,又點定義到K-pop文化唔係韓國自己
咁韓國就係판소리
你一早講有咩野係韓國音樂獨有咁咪得囉
所以講起韓式第一時間會諗起咪平陰中分囉
你唔會剪個平頭 all back話係韓式先囉
五十步笑百步
其實兩邊都一樣
係你自己印象流,見識少咋
多謝補充
之前聽過但一時醒唔起
從來都冇話韓國好撚好 亞洲區係地獄鬼區係人都知架啦,係佢條撚樣要死拗邊舊屎香啲 本身見佢拋書包都拋撚錯已經唔想再覆
去個salon嗌剪個韓式頭大部分都係咁先囉
真,在日韓國人有成40萬,在韓日本人得2萬人
親身接觸過啲日本人都覺得日本無前途架啦,宜家愈來愈多日本年輕人去外國
和樂器個隻已經唔係歐美個種啦
如果話jpop 入面普通R&B ballet電音又真係唔係日本文化黎

電子遊戲入面分好多類
日本仔先有既類別咪可以話係日本文化
所以我先問kpop 入面邊一種係韓國文化
跟人又同人冇大分別點叫自己文化呀
韓畜打左咁多廢話最後反駁唔到別人
最後五十步笑百步
就算死都係韓搐死先
唔好話少仔化問題
之後國際地緣政治愈來愈複雜
好似俄打烏克蘭咁
安全問題好快會籠罩着朝鮮半島
all back唔剷兩邊留長,蔭跌兩條落嚟就係韓國流行款式
上面嗰堆mingyu、jaejin都經常咁梳
仲有上半年有套好hit嘅BL劇都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞