韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
一句講晒 去旅行二揀一
邊個會去韓國?

衣食住行有邊樣好得過日本
你食屎啦廢物崇韓畜生
好似你條崇韓撚咁識韓國歷史做咩
總之80年代以韓國就係軍政府屠殺市民
而軍政府都係韓國自己人

吹咪反抗 民主思想咪都係喺美國歐洲學返來
人地日本憲法和平交接 自己軍政府落後人哋40年
最後吹反抗

死韓畜知唔知道個醜字點寫?
bollywood咁咪獨有既印度文化囉
咸蛋超人哥斯拉特撮咪日文獨有文化囉
夠例子未呀?
唔興一回事
但唔係韓國自己既就唔係佢既文化喎

有冇例子聽下?
九唔搭八
講起韓式最常見一係就金秀賢個種陰,一係就pat陰奇奇怪怪(中分都叫正常)一堆逗號陰又有個窿又盛
論邪教影響力同手法既話,韓國的確高過日本既
有無音樂例子?
含撚超人
你睇下上年Halloween先啦 全球都係扮緊魷魚遊戲入面嘅角色
上面韓畜吹反抗
世越號比邪教獻祭又唔識反抗
AOE又點?pvp都唔理你戰役啦,場場都記得咩
好過韓國軍政府畜生屠殺自己平民

仲要軍政府都係韓國人
簡單啲啦
毒撚 宅女 迷日本!
mk仔女 平凡啲嘅人 迷韓國 !
何謂自己既文化?
自己製造出黎?
你既定義係點?
屌你老母 講歷史又係你講先,講鳩錯哂我黎糾正你死唔撚認錯,又要學人講屌你又唔企定,一味淨係識日本民主先進40年咁 你複讀機黎?

依家日本咁撚多問題,經濟問題,少子化問題,投票率低到on9,自己國民對國家毫不關心,我都唔知仲吹奏日本黎做乜撚野,日本出名經濟一流 政治三流,我唔係話韓國政治好撚好,但肯定好過日本先,識反抗,識唔會再比獨裁者上位,做到野嘅留底,做唔到野,做野嘅一係走一係坐監,完全體現出咩叫民眾監察政府能力
人地講緊 韓國文化點樣輸出外國
有幾多幾多鬼妹聽先係重點 (成個post都無提及下有幾多人比錢買佢地既產品, 至少係可以量化既野 可以睇下)

所以韓國本土點閪 都唔係重點
有冇咁無知呀你定假膠?
黑人r&b
拉丁音樂
日本演歌
京劇粵劇
咁低質影衰撐韓既人呀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞