韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike

失覺晒
原來係反韓崇日撚
今朝去完世界盃po 而家又要嚟呢度 真係辛苦晒
韓星梳個頭就叫韓式?你堆相好幾張都唔關韓式事wo
問黎做乜?
而家又冇人講日本jpop 文化
上面咁多回覆都話韓國文化kpop贏晒
咁到底kpop係咩文化?
講多十個post 都唔會有結論
屌 咁日本冇美國駐軍 俄羅斯攻入北海道扔核彈tim啦,屌 如果 如果,事實上北韓南韓分割開可以創造出一個戰爭援沖地帶,中美都唔會比韓國統一,得閑比兩邊輪流發癲就得
你真係on9
民主精神係邊個國家帶比日本韓國 又咪係美國
自己成立軍政府落後人地民主國家都可以吹

反美日安保有咩問題 日本人反美日安保係為咗唔想做美國嘅戰場當時係咁捻 韓國人仲搞朴正𤋮軍人獨裁

到80年代先追上日本47年憲政民主 仲要反抗
好似窮人打工鬧有錢人收租唔識上進上進
笑到仆街
韓國電影超前左你幾多呀
已經唔講劇
真係各有各強既地方
無任何一方真係明顯超越對方,比黎無意思
淨係睇韓國d前總統都知咩料啦
又有之後全斗煥搞雙十二軍事政變同517緊急戒嚴軍權黨權集於一身先上到台 又有朴正熙獨裁
到80年代先搞到民主 日本45年就搞到
然後吹反抗 好似89年中國學生咁
幫自己國家抆屎炸傻9
乜野叫"超越" 都講唔到啦
點量化先
屌你老味,上面咪講左,韓國本身崔圭夏(第十任韓國總統)係諗住推行民主化運動 係之後全斗煥搞雙十二軍事政變同517緊急戒嚴軍權黨權集於一身先上到台,講撚到係韓國人自己拎屎上身咁,仲未計全斗煥1980年一上台就有光洲事件抗議全斗煥

係軍事政變啊,屌你老母唔係韓國人想佢立軍政府㗎 唔好再彎曲人地歷史啦
個個總統高層都貪污坐監
下層反抗 一做到上層立刻貪污
民族性有問題,反抗都可以吹
日式咖喱使唔使計印度飲食文化?
日式拉麵要計中國飲食文化?
美式pizza又要計意大利飲食文化?
中國佛教習俗又使唔使計返印度信仰文化?

日式燒肉知唔知點嚟?

你呢啲唯溯源論真係好搞笑
十足無潮流文化輸出嘅大中華膠日日j幾千年傳統文化咁
你個國家立立亂。實行唔到民主。
人哋日本已經實行左10幾年
咁都可以吹反抗 知唔知道個醜字點寫
你咁講,日本人投票率低,但係中國有白紙革命
中國係咪識反抗勁過日本
K-pop文化其實包含好多野
最表面上講,淨係團體跳唱再加韓式rap已經算韓國獨有文化
紅到好多亞洲國家無料半桶水都要走去學

我地香港既鏡狗咪就係其中一個例子
咁事實真係贏喎好客觀
多人聽咪贏囉
你都on撚9
講到人民有得揀,軍政府係人民授權產生咁

用返你嘅你嘅logic
而家特區政府都係香港人有份搞出黎
而家2022年香港人都仲未追到韓國上世紀80年代嘅民主
淨係個妝都大把學問,照抄咪乸型咁
,屌你老母,朴正熙係全斗煥之前㗎,朴正熙係第5至9任韓國總統,全斗煥係第11,12任韓國總統,崔圭夏係第10任總統

你唔好撚再彎曲人地歷史啦!你呢啲仲黑人憎過屌韓國人係狗
係咪 你覺得港共政權可以追上80年代韓國?
不過香港有共產黨震壓 韓國軍政府完全係韓國人自己搞
朴正𤋮個啲唔係韓國人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞