韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
都係中國打日本仔
如果你拎豉油西餐代表香港
同埋法國菜意大利菜比較
咁樣真係代表唔到香港文化
Yes,so what,但將來唔敢講,因為以前係全方面壓倒
電影嘅嘢冇所謂以前
好多嘢唔會過時
鬼隱咗中國幫拖個段咪得囉
朝鮮半島八次抵抗蒙古帝國入侵

只有低智商啲崇韓港女先會咁講
外國大把有錢it人喜歡動漫
日本仔有搖滾樂,韓國唔知有冇
講緊宜家日本影視已經比唔上韓國
成日講以前,即你比唔上人就話我阿爺以前點點點咩
韓國又好似真係出名既野都係拎人地黎強化
kpop偶像系統 影視 智能電話 都唔係佢地行先
其實上面有人講得好岩,韓國起點慢過日本,當初韓國要學日本嘅音樂做星模式,到依家可以拎出黎講 已經證明日本唔再係神枱級 日本已經衰落到都要同凡人比較
一樣有 唔係特別勁
但係我覺得日本都唔掂
新嘅Band衝唔到出去亞洲
造船業而家嘅趨勢係離開先進國家
人工污染等等問題
而家南韓中國應該係帶頭
King Gnu快啲簽美國唱片公司啦屌 佢地好有實力 好似Ado咁搞既話 環球識玩
係wor,又唔計
講身材
我知道好多連登仔唔想承認
但係論體格身材,中國東北男人同韓國人算係最接近歐美白人
條J長度都係中國東北男人最接近歐美種
從來都唔撚計啦屌
同文化有咩關係 全世界設計差唔多
引擎頂級嘢都係買歐洲

如果韓國KF21戰鬥機成功就真係贏日本航空業
Oppa 出名短喎
無論搵錢好多定搵得少
最容易接觸的一定係劇
而呢方面韓國勁, 台灣無左影, 日本都比唔上

所以講咩建築,高達都無聊,因為呢類野入唔到屋唔廣泛,係為講而講
現在韓國仔溝鬼妹超易,呢個咪國家文化實力
最容易接觸喺電影同埋音樂
因為所需時間短 而韓國在音樂係有優勢

第二點根本戇撚鳩
日本仔十個有八個淨係追日本妹
佢哋文化根本接受唔到同外國人交往
反而韓國人本身崇尚美國文化 一去到就想追
身材亦都比較接近西方人有優勢
呢個係我個人住美國經驗

完全同國家文化冇關係
講身材
我知道好多連登仔唔想承認
但係論體格身材,中國東北男人同韓國人算係最接近歐美白人
條J長度都係中國東北男人韓國人咁 去左邊啊?最接近歐美種
我喺美國夠耐可以分析到
表面上佢哋係最接近鬼佬
因為夠高同埋夠橫

但係事實上佢哋身腿比例好差
平均衰過香港 識得幾個身長腳短
如果着普通牛仔褲會好柒
鬼佬通常對腳都長

另外更衣室所見
其實條嘢除咗黑鬼之外全部差唔多大細
上一次杜蕾斯統計係亞洲第尾囉
都係得頭兩次贏,最重要係冇乜特別
Switch真係推銷到全球
但係上面啲人忽略咗一樣野
就係點樣用文化影響他人
Kpop令好多好多人學韓文/研究韓國文化
Kdrama 電影直頭show到韓國習俗/本土特色俾全世界啲人睇
但係相比之下日本嘅文化輸出比較難做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞