韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
韓國女上得鏡嘅都整過嚟,緊係唔自然啦
喺首爾見到嘅嗰啲天然韓國女,真係嚇撚死人呀
台狗淨係識奶日同幻想自己係第二日本之外仲識乜
講似支那 韓國拍馬都追唔上佢哋
韓國橫街垃圾周街都係 差過香港。日本人公德心都算係文化之一 我就做唔到乜都分類
統一教仲勁,見哂光咁同D政要同聯合國有哂聯繫,勢力去埋美國
https://youtu.be/WiNfjFAzdsg
https://youtu.be/xvZS4WuV5to
https://youtu.be/slFUtQQM1Ow
19年:韓國手足
22年:死韓狗

cctoy
邊有人話 k pop係文化輸出?
只係講k pop好受歡迎同對韓國文化輸出好有幫助炸喎
韓國女女唔洗賣水著寫真都有人追先勁。好多韓女女都係隱性大波。 日本你有c cup一早叫你除衫啦
其實十幾廿頁前我都問咩係刀群舞
冇人答我
我自己google 個定義係整齊劃一舞步

咁你揾個詳細啲既定義黎俾我學野啦
自己答唔到不斷扯開話題就話人九唔搭八
咁多個撐韓你都算低質
我喺香港真係冇見過咁撚樣衰嘅女呀,嚇到我食緊燒肉都差啲哽死,sor9ly囉
同一隻漢字唔同讀音就叫博懵
最懵睇嚟係你
但係點都要幫泡菜講返句公道說話

電影,影集響大量政府資本,計劃影響下仍然做到敢做敢拍,擺脫到以前成功既模式,又擺脫到他國文化價值觀(歐美既lgbtq,日本既正面,說理),確實係行左一條新路,呢堆導演,製作人一定可以建立一個放眼世界都好強大既影視工業,我睇好泡菜片
韓國係內外都要搵銀 點同。

你依家是但講一隊可以去全世界開演唱會既日本團體 你都要諗啦。 你估要去到個個國家都搶斷飛易架咩。不過blackpink係泰國都唔洗食炒價d飛就咁買。 係香港咁弱智。

飛去泰國睇blackpink 平過係香港食黃牛
你都幾好笑,你自己拎日本演歌做例子先
睇漏左而家覆你
韓女普遍大隻,係連骨架都大。重少少磅嘅都成個大山婆咁
幾年前去日本福岡見到去日本旅行嘅韓女真係大開眼界
巴士 的士就叫獨立語言
버스 택시就唔算
咁バス タクシー都唔算係咪
你岩 所以我先話流行文化同傳統文化唔可以拎埋黎講

最睇好既係陳冠希 佢個clot加入左好多中國傳統文化
我喺首爾咋喎,唔係喺啲咩鄉下地區喎
以前亞洲四小龍果陣
香港主要都係同新加波鬥
而另外一邊就係台灣同南韓成日鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞