韓國文化已經超越日本?台灣大量網民:只有傻子才會認為韓國文化在世界流行,日本始終no.1!

1001 回覆
470 Like 45 Dislike
姐係話 日韓兩個語言文化都係一段
之前唔記得咗係邊度睇過話現代嘅韓文有系統咁制定其實得一百年左右
陰公成班台狗故步自封嘅傻閪
完全唔嬲囉。 你俾個人係街話你狗養你阿 狗仔阿你係。 全完覺得可愛。

粗口咁簡單都表達唔到個傷害性 咁個語言有幾勁 ,相比日文都一樣 太表面
叻啦p牌仔
Pokémon 1996年出 風靡世界成20幾年
BTS 2013年出道 而家先9年 仲要頭幾年都唔係而家咁紅
點樣比呀
Pokémon出嚟嗰陣BTS最細嗰個都未出世
係咁架啦 我以家唱反調
在地化既名都話人fake緊人

你要反韓撐支反得醒少少啦
仲未計你之前話人地韓式炸雞又係抄人,韓妝又話係日本妝
樣撚樣都係度鳩up

真係好彩中港台啲人點鳩up都影響唔到世界主流既人點諗
韓國女女
韓國飲食都ok
韓國夜店
韓國酒
90年代先係,同埋漢字唔等於中文
韓國車係平d但同型既配套同科技會比較落後於日本國內版

同日本輸出版俾在地代理閹割完既package 差唔多,平d但一定冇咁襟揸

泡菜得流行同化妝品有追到甚至超過日本既勢
電器係追唔到的,見得人既冷氣一部都冇
而且比起化妝品,護膚品既賺錢能力同忠誠度更強,對於女人黎講,化妝品只係雞,護膚品先係伴侶
橫一整齊就叫刀群舞關編舞咩事?

話時話解放軍跳個啲都係刀群舞

韓國文化

你又想扯開個話題去邊?
你將d k字轉晒做j再答自己一次
例如jpop 日劇
你會唔會走出嚟問到底jpop係乜? 究竟咩係日劇
即係左抄右抄炒埋一碟就係韓國文化?
韓國抄完班祟泡狗咪又係扮失明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞