【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
Bari等船去dubrovnik
原來得番14日就番香港
原來得番14日就番香港

要搭幾耐
痴線咁抵 盤青口咁大.放得靚一靚賣20歐都有人要 仲要加埋先12

味道仲幾好食添 啲肉好大粒
佢拎咁大個兜個陣
我個樣係
跟住個姐姐個樣係

唔敢再食青口 屙返出黎

巴打你肚好返啲未

都仲有痛同屙
係少啲咁

尾聲啦就快好返架啦

睇完skocjan cave 好撚正

D瀑布聲既迴響加埋成個景

味道仲幾好食添 啲肉好大粒
佢拎咁大個兜個陣
我個樣係
跟住個姐姐個樣係

唔敢再食青口 屙返出黎

巴打你肚好返啲未

都仲有痛同屙
係少啲咁

尾聲啦就快好返架啦

睇完skocjan cave 好撚正

D瀑布聲既迴響加埋成個景

好想行啲researcher既路線
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

咁夜小心d 不過果頭感覺ok ge
巴打個gip本新有4定2個漉

4個變2個 家陣推gip好辛苦
Btw 到左dubrovnik,感覺唔錯
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

好靚

最尾我好似見到金巴打個個位 但因為第一次oia影timelapse影影下無電最尾番左上去同人迫

我兩個地方都影左timelapse
但呢個少人d既唔知點解無auto fo到
同埋個太陽好難影

你用咩機拍
原來得番14日就番香港

要搭幾耐

8個鐘 過夜船黎
係dubrovnik了
覺得克羅地亞既人塊面好西 係咪我問題
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

好似無特別留意西唔西,但態度普遍都幾好咁
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

可能咁岩亂入一間餐廳所以先咁掛
我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

我係dubrovnik拖撚到死
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

好靚

最尾我好似見到金巴打個個位 但因為第一次oia影timelapse影影下無電最尾番左上去同人迫

我兩個地方都影左timelapse
但呢個少人d既唔知點解無auto fo到
同埋個太陽好難影

你用咩機拍

Iphone d app炸
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平
去到後期太熱既話我同個frd係係超市買支1.5L既可樂係街隊

我係dubrovnik拖撚到死

我住youth hostel 佢條樓梯拖撚死我
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平
去到後期太熱既話我同個frd係係超市買支1.5L既可樂係街隊

我搵緊kayaking sunset tour...但我dubrovnik留一晚第二朝我就走
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平

佢呢到雪糕仲平過意大利 當然我食過意大利一歐一球但呢到1.3 一球都算係咁
我搵緊超市買野飲
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平

佢呢到雪糕仲平過意大利 當然我食過意大利一歐一球但呢到1.3 一球都算係咁
我搵緊超市買野飲

買野數清楚d錢,有間小型超市 士多咁 ,都幾易經過佢,去兩次,兩次都找少錢,我覺得黑店黎
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平

我搵緊kayaking sunset tour...但我dubrovnik留一晚第二朝我就走

攰撚到傻
我地簡左晏就 因為第二朝走個陣驚d衫唔乾
搭車去budapest真係攰撚到傻
一個人去florence食唔到1kg牛 唔開心
一個人去florence食唔到1kg牛 唔開心

食啲一人份架囉
同埋大食既話我覺得食得哂
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平

我搵緊超市買野飲

買野數清楚d錢,有間小型超市 士多咁 ,都幾易經過佢,去兩次,兩次都找少錢,我覺得黑店黎

我去左佢地間超市 k字頭個間 穩穩陣陣咁
係dubrovnik了

rovinj啲人好親切

我又食雪糕
意大利希臘食到克羅地亞
個價位係不停咁跌 想點

玩唔玩kayaking
雪糕真心平

攰撚到傻
我地簡左晏就 因為第二朝走個陣驚d衫唔乾

最尾我無玩到 但我城牆望落黎覺得好似好正咁...唉
但其實我唔識游水
搭車去budapest真係攰撚到傻

搭左幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞