【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

我無去羅馬,不過係意大利其他城市我感覺其實都無d人講到治安差到咁誇,(可能我地-6無遇到),但d野貼身跟身放曬視線範圍內,d路人同你講野扮聽唔到,唔好咁易被distract就ok了

Roma Firenze Venezia 各三日再上Austria
希望平安無事
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

我無去羅馬,不過係意大利其他城市我感覺其實都無d人講到治安差到咁誇,(可能我地-6無遇到),但d野貼身跟身放曬視線範圍內,d路人同你講野扮聽唔到,唔好咁易被distract就ok了

Roma Firenze Venezia 各三日再上Austria
希望平安無事

d地方好正 一路順利
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

扮唔識英文
130幾日旅遊
你exchange幾耐
唔洗返學咩
130幾日旅遊
你exchange幾耐
唔洗返學咩

成舊野7個月左右,sem就5個月,每星期剩係要返兩日學,所以成日weekend 四五日trip或者有時走堂變十幾日,開sem完sem前後加埋就兩個幾月,不過sem中間已經唔係個個星期去
sem 4個幾月

我自己對德國印象最一般 可能因為無去中南德d小古鎮

克羅地亞我完全無expectation所以特別驚喜 美好
budapest果時天氣太差
成日想排下最鐘意邊度但發現排唔到 但最想再去係西班牙,可能因為好正但又玩得唔夠喉

德國住係真係幾舒服
天氣又幾好
我都無做d乜雖然

巴打去德國時住邊個城市

柏林

完來金巴打住berlin 我真係好撚憎佢架地鐵 好肉酸

算幾舒服
但個陣有人係地鐵打交 打到隻眼腫曬勁恐怖

打得咁落力
我反而覺得berlim s幾得意,全黃色

我覺得舒服係舒服但純粹有小小奇怪咁 個人感覺
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

羅馬入夜近termini係有小小危險 但扮聽唔明就得
第一次去意大利半夜要經個到坐機場shuttle走都有警察提我小心
家陣praha搭緊flixbus落一落巴黎搵完個exchange食飯
過多幾日要走啦...
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

第一次去意大利半夜要經個到坐機場shuttle走都有警察提我小心

Fuck啦
住Termimi附近
家陣praha搭緊flixbus落一落巴黎搵完個exchange食飯
過多幾日要走啦...

Welcome back to lovely hong kong
過多幾日要走啦...

praha搭到paris?
過多幾日要走啦...

Welcome back to lovely hong kong

香港打手
過多幾日要走啦...

香港打手

琴日好似話係34.4度定幾多 話係今年最高?
完全唔覺熱
有得食好西最快樂
過多幾日要走啦...

香港打手

琴日好似話係34.4度定幾多 話係今年最高?
完全唔覺熱
有得食好西最快樂

竟然,琴日反而覺得一般熱,記憶中有幾日仲熱
痴線架 近成咁

諗返真係抵玩

我果間近車站
好在個host會整早餐你食
好味
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

Fuck啦
住Termimi附近

我住果到離termini 5分鐘腳程
夜晚食完野返覺得冇咩特別
我覺得napoli治安都唔係好差
去米蘭教堂前面班撚雀黨同手繩黨都唔so我
痴線架 近成咁

諗返真係抵玩

我果間近車站
好在個host會整早餐你食
好味

咁正,佢會煮d咩
我覺得napoli治安都唔係好差
去米蘭教堂前面班撚雀黨同手繩黨都唔so我

正,遲d想去南d

我果時去米蘭果時直頭見唔到佢地
聽晚飛羅馬
想知係咪好撚多賊?

Fuck啦
住Termimi附近

其實我覺得係睇好唔好彩 你見到唔好驚 一驚就會亂 我都係俾人逗過一次咋
過多幾日要走啦...

咁我真係幾掛住燒賣既
過多幾日要走啦...

12個鐘姐...其實唔難
過多幾日要走啦...

12個鐘姐...其實唔難

Catania坐去Venice成17個鐘坐到屎忽都扁埋
130幾日旅遊
你exchange幾耐
唔洗返學咩

成舊野7個月左右,sem就5個月,每星期剩係要返兩日學,所以成日weekend 四五日trip或者有時走堂變十幾日,開sem完sem前後加埋就兩個幾月,不過sem中間已經唔係個個星期去

咁你最尾拎咩成績
另外 想問一問西歐嘅hostel安唔安全?
同埋啲搭車啲pass係咪靜用係一樣交通工具,唔可以用係接駁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞