【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike

我絕對係前者 不過二戰果個有點興趣

將來經過都想去 應該好耐之後

mark係個plan到
btw我rovinj轉左間apartment
好正

點解轉左既

終於有post
因為女朋友覺得細左啲
而家果間好正
不過落雨 上面係岩岩到果陣
食完野返去就咁
仲要發燒

有海
臨時book既?貴唔貴
旅行發燒好煩 好彩有個伴

都唔算既
上個月尾轉
而家仲肚屙
係個窗到見到semi submarine

聽落似腸胃炎咁,呢幾日食清d啦
好彩rovinj行個圈咁都輕鬆

我屙到行一陣都冇力
今日出去行再返apartment返左幾次
巴打可以分享下經驗 呢個plan 可行嗎
打算10月中秋假出發

第1日 凌晨機 去布拉格先, 下午1點到
第2日 布拉格
第3日 CK 住一晚
第4日 哈修搭特 係上特勞恩住一晚 租艇 , five finger
第5日 Salazbg 舊城區 玩要塞
第6日 Salazbg 海布倫官 睇下上唔上到Untersberg
第7日 國王湖 去慕尼黑
第8日 新舊天鵝堡
第9日 達豪集中營
第10日 munich 夜晚10點坐飛機走
想問下十月中至十月尾係咪意大利雨季
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰
岩岩認真睇樓主既希臘文 原來santorini浸溫泉係就咁跳落水 頂我都唔識游水即係收皮lu
不過其實本身只報火山tour但佢夾硬幫我free upgrade左

終於到羅馬坐低食野
一到左意大利個人就精神緊張好驚俾人偷野
好撚詳盡 自問自己無咁有心機整合
唔比個like你 唔得
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於到羅馬坐低食野

去完之後覺得幾安全
連個個都話巴黎 扎完覺得好安全 metro無所謂既尿味
話說巴黎食完蝸牛之後同個frd都痾左勁多次
我地都認為係碟蝸牛搞到咁

終於到羅馬坐低食野

去完之後覺得幾安全

我喺巴黎成日聞到尿味

終於到羅馬坐低食野

去完之後覺得幾安全

我喺巴黎成日聞到尿味

唔覺有尿味 仲要幾乾淨下
係見到d簽名黨係到係咁叫人簽名最
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

其實個個公廁位真係好多人
不過我聽日落fira...我到時搵下
大約咩位置?

最尾無食到蝸牛 諗緊去完布拉格搭flixbus去搵exchange識既一個法國仔

最尾無食到蝸牛 諗緊去完布拉格搭flixbus去搵exchange識既一個法國仔到時再試

終於到羅馬坐低食野

去完之後覺得幾安全

我喺巴黎成日聞到尿味

唔覺有尿味 仲要幾乾淨下
係見到d簽名黨係到係咁叫人簽名最

我athens都見到有簽名黨 其實我懷疑有南亞裔既地方就有佢地
其實都幾正 santorini我見單機黎去左住一個好奇怪既屋 成間屋好artistic同好奇怪 跟住岩岩房東set左個火同我傾下計咁
幾搞笑
仲燒左幾條腸同包俾我食
我個下心諗:早知唔食dinner番黎食

補條link先

http://abnb.me/EVmg/PApJWfmsJE
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口
發覺香港係飲食方面真係好屈機
太多, 已經唔記得睇到邊
我打算同你去既地方幾乎一樣
十日(total 十二日連飛機時間)
捷克 奧地利 慕尼黑咁樣
見你呢D地方都係留1~2日 有冇經驗覺得好趕
同埋會唔會有咩伏位可以唔去 skip得
主要睇風景古蹟 唔自駕 第一次自己歐遊 thx

捷克 布拉格留2日 CK留1日就岩岩好
我布拉格留左3日 最後果日無咩做

CK 去 Hallstatt 一丁友點坐好
成千銀包架ck shuttle 好甘下

ck shuttle係共乘黎,你book一個位佢會同你湊夠人數~
放工再覆

唔識影 總之真係無人

好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞