【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
去szechenyi bath洗唔洗book架

唔洗

我果時唔洗,不過入面d cabin位(換衫放野)有限既,但就算cabin full左都可以租locker,應該唔會全full掛(利申,去果時冬天

聽日去先

我覺得好好玩,可能我地鐘意浸水 有個好似造浪咁推住轉圈

正呀
諗住去國會大樓但係好似冇哂英文tour
今日就去中央市場 布達皇宮 漁夫堡 山洞醫院
聽日去完bath唔知做咩好咁

一日之內做到咁多野

而家已經行哂 係漁夫堡坐緊
仲去多個地底迷宮
一個人去florence食唔到1kg牛 唔開心

食啲一人份架囉
同埋大食既話我覺得食得哂

最後去左trattoria dall oste食一人餐
一塊500g 幾好食 真係同我前幾日食個啲扒唔同

zaza 1kg 我都係一個人食哂

dall oste係咪好正呢
去szechenyi bath洗唔洗book架

唔洗

我果時唔洗,不過入面d cabin位(換衫放野)有限既,但就算cabin full左都可以租locker,應該唔會全full掛(利申,去果時冬天

聽日去先

正呀

一日之內做到咁多野

仲去多個地底迷宮

強勁既戰鬥力 巴打幾點出發既?
聽日落zadar
4個鐘後上車
我又訓得兩個鐘要碌落床

好chur

Me 13 days

行李60kg

聽日去先

正呀

一日之內做到咁多野

仲去多個地底迷宮

強勁既戰鬥力 巴打幾點出發既?

好似10點到中央市場

食啲一人份架囉

好好好好好正 啲肉汁噴出黎咁濟
多謝巴打介紹
1kg挑戰唔到 下次要同人一齊去食
到左zadar
去試下樓主間la famigila既curry risotto先

印象中好似另一碟好味d 但記得兩個都好味 希望無伏左你

無伏啊 turn out幾好食 同埋又成日無食野...食咩都咁好味
聽日落zadar
4個鐘後上車
我又訓得兩個鐘要碌落床

好chur

Me 13 days

行李60kg

我歐遊前快遞寄左43kg走 手頭上既野應該23kg左右...好誇張
有無遊十六湖教學 定我爬文時飛左
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

感謝 有無玩得好夠短期內唔想再去歐洲既感覺

會有咩感覺?人在Salzburg

食啲一人份架囉

多謝巴打介紹

其實應該差唔遠
到左zadar
去試下樓主間la famigila既curry risotto先

印象中好似另一碟好味d 但記得兩個都好味 希望無伏左你

無伏啊 turn out幾好食 同埋又成日無食野...食咩都咁好味

好彩
聽日落zadar
4個鐘後上車
我又訓得兩個鐘要碌落床

好chur

Me 13 days

行李60kg

我歐遊前快遞寄左43kg走 手頭上既野應該23kg左右...好誇張

23kg搬dubrovnik d 梯

你無skip左 係我skip左16湖無去
聽日落zadar
4個鐘後上車
我又訓得兩個鐘要碌落床

好chur

Me 13 days

行李60kg

23kg搬dubrovnik d 梯

我住dubrovnik 個youth hostel, 搬到我出哂汗

你無skip左 係我skip左16湖無去

竟然係咁
我無點搵資料
諗住聽日白撞試下

食啲一人份架囉

多謝巴打介紹

其實應該差唔遠

我見隔離枱食1kg 真係好大舊
我食完500g再加個tortellini個肚就黎爆開
想問威尼斯搭gondola係咪可以同唔識既人一齊夾船坐
好想坐下
Buon giorno
想問威尼斯搭gondola係咪可以同唔識既人一齊夾船坐
好想坐下

我果時無搭,但我諗佢唔會幫你湊夠人,要自己問人 但可以去下聖馬可廣場果頭d有規模d既公司果度睇下有無呢種玩法/果度易搵船友d
Buon giorno

buongiorno
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

咁夜小心d 不過果頭感覺ok ge
巴打個gip本新有4定2個漉

4個變2個 家陣推gip好辛苦
Btw 到左dubrovnik,感覺唔錯

我係dubrovnik拖撚到死

我住youth hostel 佢條樓梯拖撚死我
係咪youth hostel dubrovnik 我前幾日都係住哩間
好似長期冇人執房
如果你走個時唔執走啲床單 佢都係原封不動咁俾下手執

食啲一人份架囉

多謝巴打介紹

其實應該差唔遠

我見隔離枱食1kg 真係好大舊
我食完500g再加個tortellini個肚就黎爆開

下次上黎開post搵人食
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞