【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

咁夜小心d 不過果頭感覺ok ge
巴打個gip本新有4定2個漉

4個變2個 家陣推gip好辛苦
Btw 到左dubrovnik,感覺唔錯

我係dubrovnik拖撚到死

我住youth hostel 佢條樓梯拖撚死我
係咪youth hostel dubrovnik 我前幾日都係住哩間
好似長期冇人執房
如果你走個時唔執走啲床單 佢都係原封不動咁俾下手執

咁撚大獲 我無點留意啊因爲我純粹沖個涼就要走 我無訓過張床 但佢俾我感覺好似公營d campsite咁
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

感謝 有無玩得好夠短期內唔想再去歐洲既感覺

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

我仲有十二日...開始唔捨得歐洲
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架
原本睇iphone個weather forecast見到日日都落雨 好似兩個月前睇已經長期雷暴
岩岩落機無落雨仲有d多雲睇到少少藍天 好感動
去左睇波
個szechenyi bath幾無聊下
而家唔知做乜好
國會大樓又冇哂英文tour
而家唔知做乜好

冬天浸好爽,完全唔想上水(會凍死)
仲有幾耐
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架
原本睇iphone個weather forecast見到日日都落雨 好似兩個月前睇已經長期雷暴

今日好濕焗 不過返到黎會開心到發現有d懷念對呢種濕熱既熟悉感

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

咁夜小心d 不過果頭感覺ok ge
巴打個gip本新有4定2個漉

4個變2個 家陣推gip好辛苦
Btw 到左dubrovnik,感覺唔錯

我係dubrovnik拖撚到死

我住youth hostel 佢條樓梯拖撚死我
係咪youth hostel dubrovnik 我前幾日都係住哩間
好似長期冇人執房
如果你走個時唔執走啲床單 佢都係原封不動咁俾下手執

咁撚大獲 我無點留意啊因爲我純粹沖個涼就要走 我無訓過張床 但佢俾我感覺好似公營d campsite咁

聽落好恐怖
而家唔知做乜好

仲有幾耐

我去到浸哂咁多個池
去埋個80度sauna熱到仆街
好似係入面抖氣都會燒著個鼻咁
有個area有兩個細池 一個40度一個20
浸完40去20果個凍撚死
不過幾爽

btw岩岩去國會大樓見到5點九仲有3個english tour位
狗沖

今晚去食鴨

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

今日好濕焗 不過返到黎會開心到發現有d懷念對呢種濕熱既熟悉感

我一出機場個下都覺得好惡頂
但坐住車望下景覺得 終於返到一個我熟悉既地方
夜晚幾舒服
好過40度
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

我都係今日返到 咁就玩左兩個月 好唔捨得 好懷念每日起身都係一個新地方既感覺 一諗起聽朝無得去玩就好唔慣 最後一餐係雅典食左絲打推介頭幾名果間 真係超好食 尤其個蛋同甜品 算係呢兩個月最好食既一餐
今朝一落機真係好濕焗 以前都唔覺 原來歐洲天氣舒服咁多
唔知會唔會相認到呢
有3個女仔我係咁撞到由budapest搭巴士去zagreb,之後split又撞見,dubrovnik又撞見

食緊
隔離係香港人
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

我都係今日返到 咁就玩左兩個月 好唔捨得 好懷念每日起身都係一個新地方既感覺 一諗起聽朝無得去玩就好唔慣 最後一餐係雅典食左絲打推介頭幾名果間 真係超好食 尤其個蛋同甜品 算係呢兩個月最好食既一餐

日日都好新鮮好開心,唯一煩惱只係去邊玩同搭咩車
太好啦,果間真係好正 講起我都流口水

今日去睇波既個個坐係度都全新濕曬 d球員每十幾分鐘有一次飲水時間 香港天氣

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

我一出機場個下都覺得好惡頂
但坐住車望下景覺得 終於返到一個我熟悉既地方
夜晚幾舒服
好過40度

見到高樓大廈真係會感歎同心諗呢句,接住果排一路搭車都會不自覺望多d景同j下,再過幾個月,就會…好掛住歐洲
而家唔知做乜好

仲有幾耐

我去到浸哂咁多個池
不過幾爽

btw岩岩去國會大樓見到5點九仲有3個english tour位
狗沖

今晚去食鴨

20度果個我唔敢落,男朋友落左 為左逼我落佢同我猜包剪dup輸左要左落一級,我狂輸 之後我唔肯落,差d被佢掉落水(佢真係行動,好彩失敗 隔離池d呀伯係度食花生恥笑

食緊
隔離係香港人

果時去budapest無食好野,正唔正

食緊
隔離係香港人

佢個鵝肝真係好正
goulash soup so far最好飲
反而招牌菜既半隻鴨我覺得有啲普通
個皮係好好食 但係啲肉冇咩特別
而家唔知做乜好

仲有幾耐

我去到浸哂咁多個池
不過幾爽

狗沖

今晚去食鴨

20度果個我唔敢落,男朋友落左 為左逼我落佢同我猜包剪dup輸左要左落一級,我狂輸 之後我唔肯落,差d被佢掉落水(佢真係行動,好彩失敗 隔離池d呀伯係度食花生恥笑

我落左去一轉
幾秒就上返水
我想問大家食貴餐廳有無俾tips既習慣
我岩岩突然醒起咁耐以黎我好似無試過
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

其實去完希臘 個種熱令我開始小小掛住香港

我有
我邊度都唔想再去了

我仲有兩日就返香港
好期待
四十日咁就過左

聽日就返香港 唔想返去

返到了
好感動
香港係最好架

歐洲多數有風 但香港無
唔知會唔會相認到呢
有3個女仔我係咁撞到由budapest搭巴士去zagreb,之後split又撞見,dubrovnik又撞見

巴打係克羅地亞 ?利申係zadar

食緊
隔離係香港人

佢個鵝肝真係好正
goulash soup so far最好飲
反而招牌菜既半隻鴨我覺得有啲普通
個皮係好好食 但係啲肉冇咩特別

好似好正咁
我想問大家食貴餐廳有無俾tips既習慣
我岩岩突然醒起咁耐以黎我好似無試過

我無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞