【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

感謝 有無玩得好夠短期內唔想再去歐洲既感覺

我有
我邊度都唔想再去了
ck shuttle同bean shuttle根本同一樣野黎
分別只係ck shuttle貴D, 可以自訂地點pick up同drop off
bean shuttle就要去佢指定地點

原來是咁
我果時ck bean shuttle酒店接,不過落車就係hallstatt巴士站

同一架車黎架, 我book bean shuttle要係hallstatt巴士站上車
有幾條女book ck shuttle, 係巴士站載左我地後再去佢地酒店門口接佢地, 係用同一架車載架
絲打你之前去個啲旅行係咪臨去個陣(早一至兩星期)先睇邊到平就去邊到 而唔係一早plan定架?
話說巴黎食完蝸牛之後同個frd都痾左勁多次
我地都認為係碟蝸牛搞到咁

巴打係邊間食

Bouillon chartier

好似好grand咁 竟然
ck shuttle同bean shuttle根本同一樣野黎
分別只係ck shuttle貴D, 可以自訂地點pick up同drop off
bean shuttle就要去佢指定地點

原來是咁
我果時ck bean shuttle酒店接,不過落車就係hallstatt巴士站

同一架車黎架, 我book bean shuttle要係hallstatt巴士站上車
有幾條女book ck shuttle, 係巴士站載左我地後再去佢地酒店門口接佢地, 係用同一架車載架

咁搞野 咁住近巴士站既book bean好過

仲記得架車勁cap,凍到被D雪搞到開唔到車門 要換車,第二架都搞左好耐先開到
絲打你之前去個啲旅行係咪臨去個陣(早一至兩星期)先睇邊到平就去邊到 而唔係一早plan定架?

我地早一兩個月睇機票,book完即時或者接住既一兩個禮拜內book交通同住宿 都算一早plan定
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

我係諗住純坐 不過等我搵下有無咩平野住啦 因為訓得幾個鐘好哂錢 上車訓仲好咁
其實都幾正 santorini我見單機黎去左住一個好奇怪既屋 成間屋好artistic同好奇怪 跟住岩岩房東set左個火同我傾下計咁
幾搞笑
仲燒左幾條腸同包俾我食
我個下心諗:早知唔食dinner番黎食

補條link先

http://abnb.me/EVmg/PApJWfmsJE

真係幾古怪 幾新奇
佢噴到好亂黎feel

同埋佢個人都好搞野同好artist feel 總之佢屋算係santorini入面最古怪既屋
岩岩認真睇樓主既希臘文 原來santorini浸溫泉係就咁跳落水 頂我都唔識游水即係收皮lu
不過其實本身只報火山tour但佢夾硬幫我free upgrade左

係啊我睇人地游到勁葡萄 成個tour我最鐘意係騎驢果part(唔包其實,但去tour就會順便玩)出海都舒服所以無得跳水都算啦 火山就當做下運動

我而家就係海上面 我唔識游水....陣間都係影人跳落水個下算
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

其實個個公廁位真係好多人
不過我聽日落fira...我到時搵下
大約咩位置?

個frd帶 問唔返

Iphone個location record係呢個 你睇下有無

等我嘗試問下local
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

巴打係咪去果個凸出黎個位睇 我地勁懶,無行去果度

Yes 多人到pk個個位 但黎得呢到咪上埋個個位
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口
發覺香港係飲食方面真係好屈機

真係
平價飽肚既選擇有勁多
呢度真係唔覺有咩平價美食
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

我仲想去埋奧匈捷 但算啦留番下次
但西歐已經complete 差南意未去
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

Fira好似有間出名既kebab
你搵下
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

你仲有邊度去 係咪8月頭返香港?
今次無去瑞士 比自己第日再返黎
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

我係諗住純坐 不過等我搵下有無咩平野住啦 因為訓得幾個鐘好哂錢 上車訓仲好咁

話唔定有d酒吧可以 不過如果唔近車站就半夜搭唔返出去
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

到而家都係聞到kebab味就想嘔 明明已經唔算食得多
係火山島 好想同人玩 the floor is lava 但無人名俾我叫
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

你搵下

唔係oia咩 因為琴日食左間好似話好出名
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

我有
我邊度都唔想再去了

你仲有邊度去 係咪8月頭返香港?
今次無去瑞士 比自己第日再返黎

我差布拉格同埋克羅地亞 中間夾左個比利時國慶
我番黎應該瑞士耐d加東歐咁玩
西歐我睇下想唔想遲下深度遊再算

話唔定有d酒吧可以 不過如果唔近車站就半夜搭唔返出去

我到時望下有咩鋪寫明廿四 應該有掛
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

我又未咁誇張但好熱氣呢 但平野又無得簡
好想食蒸飯呀好想食唐記呀
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

你搵下

唔係oia咩 因為琴日食左間好似話好出名

唔記得啦
門口有d類似bar位個個
新post繼續支持
終於玩完一個月返到香港
好攰

仲有一個星期
終於返得香港

終於有啖飯落口

真係
平價飽肚既選擇有勁多
Kebab?
香港m記$2x餐真係

講開kebab
希臘有日食食下佢流鼻血
So9sad

我又未咁誇張但好熱氣呢 但平野又無得簡
好想食蒸飯呀好想食唐記呀

我成日食亞洲野
每個國家都會
丹麥食左餐200hkd既buffet 好正

點解轉左既

終於有post
因為女朋友覺得細左啲
而家果間好正
不過落雨 上面係岩岩到果陣
食完野返去就咁
仲要發燒

有海
臨時book既?貴唔貴
旅行發燒好煩 好彩有個伴

都唔算既
上個月尾轉
而家仲肚屙
係個窗到見到semi submarine

聽落似腸胃炎咁,呢幾日食清d啦
好彩rovinj行個圈咁都輕鬆

我屙到行一陣都冇力
今日出去行再返apartment返左幾次

陰公 得你係咁定女朋友都係

得我係咁姐
而家人在piran
極肚痛 琴晚凌晨三點痛到醒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞