【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
btw bohinj好凍

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度
絲打 請問如果去exchange只係需要租大約4個月屋(UK)
我無D咩租屋網/ 途徑你會推介??
thanks!

因為我果時係住半official 宿舍,有兩個for果間大學既住宿網,所以我無再搵其他 有立過下d私營網但都係我果個荷蘭城市d當地公司黎,所以英國我就幫唔到手了
都有人係facebook group搵屋,但好無保障,呢種方法真係唔去到見到無伏都唔會安心到,尤其聽人講過有人被人呃左8000hkd按金去到無呢間屋

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度

果邊溫差好大,陰天成個冬天咁,好天又可以好乾煎
有冇人去過國王湖?程船十幾歐係來回定單程?
去完hallstatt又值唔值得去國王湖?
去既話預玩幾耐好

sorry伸手左d 諗緊聽日去唔去 定直接去munich
去既話預玩幾耐好

17.5歐來回Salet(最遠個站), 落船可以沿住Obersee行大約30分鐘去個瀑布
張飛仲包你停一次教堂個站,但我覺得個度冇乜特別

比起Hallstatt, Kongissee啲水清好多
啲飛應該係open ticket(我online買個張係) 行夠就走
值唔值我就唔答你喇
樓主五漁村住邊到?有無推介?

我唔係住果幾條村入面,住la spezia 係果五條村既鐵路沿線 所以都好方便
但我住果間check in過程有d伏,住落都唔太舒服,所以唔推薦我住果間 但la spezia會係個唔錯既落腳點(我無比較過,但我估應該會平過五條村入面(?))

我都係打算住附近 住正個到真係好貴
Btw thanks
去既話預玩幾耐好

17.5歐來回Salet(最遠個站), 落船可以沿住Obersee行大約30分鐘去個瀑布
張飛仲包你停一次教堂個站,但我覺得個度冇乜特別

比起Hallstatt, Kongissee啲水清好多
啲飛應該係open ticket(我online買個張係) 行夠就走
值唔值我就唔答你喇

我覺得靚過hallstatt

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度

得14 15度我問酒店可唔可以俾我開暖氣
佢話nooo! this is summer very hot!!!
我屌
我突然醒起
我之前同中同去巴黎個時cancel左張ouibus voucher
張voucher 50歐
急放 有無人要

Tg:
checkout0813
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

好靚

最尾我好似見到金巴打個個位 但因為第一次oia影timelapse影影下無電最尾番左上去同人迫
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂
其實都幾正 santorini我見單機黎去左住一個好奇怪既屋 成間屋好artistic同好奇怪 跟住岩岩房東set左個火同我傾下計咁
幾搞笑
仲燒左幾條腸同包俾我食
我個下心諗:早知唔食dinner番黎食

補條link先

http://abnb.me/EVmg/PApJWfmsJE

真係幾古怪 幾新奇
佢噴到好亂黎feel

佢話呢d係佢artwork 但佢成屋都係佢收藏品黎好正 我未住過一個咁奇怪既airbnb但又唔係好差 佢仲燒腸仔俾我食 正
屌我做乜尻 我重複覆左已經覆左既野 sor9
加價ed

好搞笑而家有牌

其實騎爐又真係幾正
Flixbus apps係咪又down左 我用visa book唔到車飛
加價ed

好搞笑而家有牌

其實騎爐又真係幾正

係呀,又有景睇又唔洗行,隻驢仲傻傻地咁 勁得意
我想問dubrovnik有咩地方開24小時?因為我會搭5點巴士落zadar 再落十六湖公園...所以想知個頭有咩地方開通宵俾我坐...

即係要由晚上坐到5am? 我無留意,但如果係咁我可能會book車站果頭既平野住晚算

最尾我諗住同hostel講話擺野擺到十二點再慢慢碌去巴士站 因為個行李gip甩左個漉又唔想呢頭買 唯有死頂

咁夜小心d 不過果頭感覺ok ge
巴打個gip本新有4定2個漉

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度

佢話nooo! this is summer very hot!!!
我屌

笑死介紹佢黎香港見識下真summer

我唔係住果幾條村入面,住la spezia 係果五條村既鐵路沿線 所以都好方便
但我住果間check in過程有d伏,住落都唔太舒服,所以唔推薦我住果間 但la spezia會係個唔錯既落腳點(我無比較過,但我估應該會平過五條村入面(?))

Btw thanks

la spezia個位唔錯 怪在當地人好似未見過asian咁,路過個個都狂望住
我突然醒起
我之前同中同去巴黎個時cancel左張ouibus voucher
張voucher 50歐
急放 有無人要

Tg:
checkout0813

幫推
嗚 santorini係幾靚 但都係個句 揚左既靚景係差咁小小

太多人影相有點難度 仲要單機

我同d frd都覺得呢度唔係最靚
Fira有個應該台灣blogger介紹既 正d我覺得 仲要無乜人

唔識影 總之真係無人

好靚

最尾我好似見到金巴打個個位 但因為第一次oia影timelapse影影下無電最尾番左上去同人迫

我兩個地方都影左timelapse
但呢個少人d既唔知點解無auto fo到
同埋個太陽好難影

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度

我屌

我成日都諗17 18度我仲著緊hoodies
佢地已經短袖 黎到香港30幾度佢地可以著乜

Btw thanks

la spezia個位唔錯 怪在當地人好似未見過asian咁,路過個個都狂望住

我都係住la spezia
可以順便去埋portovenere
我住果間位置幾方便 單人房 共用bathroom 幾乾淨企理 個host又幾nice幾熱情 可以考慮下
叫Albergo teatro

好天都凍定陰天?

今朝陰天得13度
而家好天17度

我屌

我成日都諗17 18度我仲著緊hoodies
佢地已經短袖 黎到香港30幾度佢地可以著乜

係羅馬三十幾度熱到就死
佢地可以長衫長褲
睇唔透

琴日係bohinj 8點得14/5度
啲細路係個湖到水中暢泳
掂下啲水都覺得冰咁款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞