【Exchange 歐遊百幾日】意大利北部篇 (遊記+資訊+歐遊你問我答) 6

1001 回覆
33 Like 1 Dislike
Emirates飛LHR轉一次機
58xx~59xx係咪去得

英國 仲要Emirates 感覺都唔錯咁 靚唔靚時間/轉機幾耐
行程plan完
點解我睇住五漁村又唔係真係好貴
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦
千幾二千 唉 有無推介?

威尼斯貴啊,我住Mestre 搭20 mins bus入主島

睇人遊記就話 貴一貴都要住主島 好想知值唔值得

英國 仲要Emirates 感覺都唔錯咁 靚唔靚時間/轉機幾耐

去程兩個鐘
回程就四個幾鐘

平時坐3-4個鐘飛機都好多時會有一兩個鐘眼光光唔知做乜好
坐直航一定辛苦好多
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

Book左間五漁村入面既
75歐

600幾蚊 兩個人住都係300幾 唔貴啦我覺得!

那有朋友
一個人去咋

一個600幾 如果企企理理是但啦
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

威尼斯貴啊,我住Mestre 搭20 mins bus入主島

洗左舊錢去住主島當然要咁講
講笑
再去既應該會住主島,威尼斯情意結

去程兩個鐘
回程就四個幾鐘

平時坐3-4個鐘飛機都好多時會有一兩個鐘眼光光唔知做乜好
坐直航一定辛苦好多

幾好唔洗等好耐
平果d好多10個鐘20個鐘轉機,見到都驚
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

75歐

那有朋友
一個人去咋

是但啦一晚者
威尼斯靚到痴媽筋
上下水先
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

75歐

那有朋友
一個人去咋

是但啦一晚者

記唔記得個名 google下先 睇緊住宿
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

講笑

住mestre都好貴
坐底起碼千二三 兩個人
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

講笑

住mestre都好貴
坐底起碼千二三 兩個人

幾月去 果時500 如果mestre都呢個價就100%主島啦
上下水先

行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

講笑

住mestre都好貴
坐底起碼千二三 兩個人

幾月去 果時500 如果mestre都呢個價就100%主島啦

番左香港又上下水先
唉香港野食最正
即時飲左兩次茶
番左香港又上下水先
唉香港野食最正
即時飲左兩次茶

食燒賣
威尼斯靚到痴媽筋

落雨+潮漲果時

好貴
不過講到尾其實自己接受到就得
番左香港又上下水先
唉香港野食最正
即時飲左兩次茶

返到黎都瘋狂飲茶 係果邊中段時間飲過一次
行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

講笑

住mestre都好貴
坐底起碼千二三 兩個人

我住果兩間質素都一般,第一間Hotel Mondial其實d野ok但就有陣k房味,入去果下要適應下,印象太深扣唔少分
第二間就不了,成個感覺超頹,仲要shared bathroom個bathroom又爛爛地咁,果時平均250每人一晚已經覺得唔抵玩

好貴

行程plan完
你地講到好貴咁

威尼斯就真係貴啦

講笑

住mestre都好貴
坐底起碼千二三 兩個人

我住果兩間質素都一般,第一間Hotel Mondial其實d野ok但就有陣k房味,入去果下要適應下,印象太深扣唔少分
第二間就不了,成個感覺超頹,仲要shared bathroom個bathroom又爛爛地咁,果時平均250每人一晚已經覺得唔抵玩

我唔建議住mestre
一來野食差太遠 除非你住mestre市中心
二來夜晚既mestre成堆黑鬼好撚得人驚

試過睇tripadvisor去搵餐廳
見到前面有班黑鬼企左係到
本身已經驚驚地
跟住有隻白鬼拖gip行過都俾佢地逗
我即刻拖住條女調頭走

venice剩玩主島+兩個島都係兩日既事
貴貴地住兩晚主島算啦
番左香港又上下水先
唉香港野食最正
即時飲左兩次茶

返到黎都瘋狂飲茶 係果邊中段時間飲過一次

返到黎無咩話想食
好多野都未食返左黎10幾日

好貴

如果時間上無得再tune就唯有硬食
有d彈性就可以望埋飛verona 呢d離venice唔算遠既地方有無平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞